Sport

NA KRILIMA THEA POKORENA GOLA BRDA

Jadranaši su u Otoku stigli do osme pobjede, treće na gostovanjima, i tako su zadržali lidersku poziciju. Prvo ime plavih s ušća Neretve u uvjerljivoj pobjedi bio je 20-godišnji krilni napadač Giorgos Theodosiou.

Theo, kako ga oslovljavaju u svlačionici jadranaša, po treći puta je ponio naslov igrača utakmice. Prvo ime nadmetanja bio je u otvarajućoj domaćoj pobjedi protiv makarskog Zmaja, zatim prvoj gostujućujoj pobjedi kod Splita i evo sada protiv OSK-a. Na igralištu ŠC Gola brda bio je stalna opasnost za domaću obranu, neuhvatljiv, iznimno raspoložen za igru. Asistirao je Anđelu Kordiću za 1:3, a zatim pogodio u 78.minuti za 2:4, te tako zapečatio sudbinu oskovaca.


– Kako je svako gostovanje teško, tako je bilo i ovo, pa smo znali što nas čeka. Željeli smo kontrolirati igru od početka i to smo uspjeli s dva rana pogotka. OSK je iskoristio neke naše greške i dva puta zabio, međutim greške su sastavni dio igre, a najvažnije je da smo ostali fokusirani na zbivanja na terenu, te utakmicu završili s pet pogodaka. Bili smo bolji tijekom utakmice i zasigurno smo zaslužili tri boda. Ovaj susret je završen, radujemo se sljedećem i moramo ostati predani svom cilju, a to je mjesto u vrhu tablice – osvrt je mladog Cipranina na uspješno odrađen posao.

Inače, Theo se odlično snašao u Pločama, super prihvaćen od suigrača i navijača pločanskog ligaša. Sigurno mu je prilagodba bila lakša jer tu su ga dočekali Marin Oršulić i Martin Musulin, jedan od trenera i suigrača iz matičnog mu kluba Omonia Psevda.

Igrama je zaslužio da ga se smatra pojačanjem, a u plavoj svlačionici očekuju nastavak njegovih dobrih igara. Cimer mu je najviši suigrač Marin Topić, vršnjak i vratar, koji je stigao među jadranaše u isto vrijeme kad i Theo. (jv)