Sport

Na Jadranu se još se traži kostur momčadi

Iza priprema igrača Pločanskog trečeligaša već su tri tjedna i dvije odigrane pripremne utakmice u kojima su ubilježili dva poraza. Trenira se maksimalno ozbiljno i zahtjevno. Trener Ante Marinović kako je završio prošlu sezonu tako je ušao u novo pripremno razdoblje s mnogo ozlijeđenih igrača i ne nazire se još kostur momčadi.

Igrači (Markotić, Mustapić i Juras) iz prošlog završenog prvenstva već su napustili klub i promjenili sredinu, dok su prinove (Kešina, Petrović, Vlahović i Samardžić) u fazi prilagođavanja. Kroz trenažni proces Jadrana LP priključeno je i nekoliko juniora koji će pokušati izboriti mjesto među odabranima na koje će trener plavih sa ušća Neretve računati u prvenstvenoj utrci.

U prvoj pripremnoj utakmici pred svojim gledateljima Jadran LP je poražen od Croatije (Zmijavci) s 3:2 (pogotke za Pločane postigli su Primorac i Musulin), dok su u drugoj utakmici u Makarskoj poraženi od Zmaja s 2:0. Šaroliki sastav na obje utakmice nije pokolebao trenera Antu Marinovića da nam kaže – Nekoliko igrača je otišlo, sad s ovom momčadi koju imamo treniramo ozbiljno jer je do službenog početka sezone ostalo još manje od tri tjedna. Porazi u ove dvije pripremne utakmice su nam još veći motiv za bolji rad.


Sljedeću provjeru Jadran Luka ploče ima u petak 14. kolovoza kad će na Jadranovu odmjeriti snage sa Neretvom iz Metkovića.

Pripremio: Sana