Sport

Na domaćem parketu “malene” upisale još jedan poraz

Rukometna lopta by Wikipedia

Rukometašice Dalmatinke iz Ploča u 18.kolu 1.HRL za žene na svom parketu upšisale su još jedan poraz. Ovaj put bolje od njih je bila Koka iz Varaždina koja je pobijedila “malene” sa 23:14. Igračice Dalmatinke prve su došle u vodstvo i povele sa 1:0 i poslije toga gošće preuzimaju inicijativu i ne dozvoljavaju domaćim igračicama da do kraja utakmice više dođu u vodstvo. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 9:9, da bi odma na samom početku drugog dijela igračice Koke otišle na 6 pogodaka razlike. Zanimljivo da od 42. do 54. minute znači punih 12. minuta igračice Dalmatinke nisu postigle ni jedan pogodak što su iskoristile gošće i povećale razliku na visokih 9 pogodaka prednosti koju su sačuvali do kraja susreta.

Za Dalmatinku su pod vodstvom trenera Ivana Jerkovića pogađale Anđela Marinović(6), Josipa Tomić(5), Nikolina Žderić(2), Anamarija Boras(1), vratarka Andrijana Vlatka Jelčić je imala 14 obrana, a još su igrale Sara Tomašević, Klara Arar, Anđela Lekić, Lea Franušić, Andrea Klarić, Matea Krilić, Marija Radoš, Lucija Ivičević i Magdalena Bakula.

Nakon 18.kola Dalmatinka se nalazi na posljednjem 14. mjestu sa svega 3 boda, ispred njih je Samobor sa 4 boda i Bjelovar koji ima 8 bodova, u sljedećem kolu igraju u gostima protiv Splita 2010 koji je na 10. mjestu i ima samo 11 bodova.


Pripremio: Sana