Sport

Mustapić: Naš cilj je ostanak u ligi

U Pločama je stanje redovno, radi se vrlo ozbiljno, uvježbavaju se akcije, traži se prostor za realizaciju. Iza momčadi je već 40ak dana napornih priprema, teretana je isto bila obavezni dio jutarnjeg trenažnog procesa dok su u popodnevnim satima trenirali na pomoćnom igralištu.

Kako je vidio pripremni period upitali smo Pavu Mustapića trenera Jadrana LP?

Od 26 igrača koje sam imao u kadru svakodnevno je odaziv bio više nego zadovoljavajući, u prosjeku 22 igrača su uvijek bila prisutna u trenažnom procesu tako da sam sa svojim pomoćnikom Dinkom Vulkušićem mogao raditi u dvije skupine. Kroz pripreme svi igrači su prošli bez težih povreda, osim nekolicine lakših. Tako je recimo Ante Musulin imao upalu hvatišta ahilove tetive, Aljoša Krstičević upalu lista, te Goran Barbir koji je imao problema sa leđima. Mislim da smo dobro se pripremili i jedva čekamo početak proljetnog dijela natjecanja.

U pripremnom periodu odigrali ste 6 utakmica, može komentar?

Kako da ne, svako četvrti dan smo imali po jednu pripremnu utakmicu u kojima mi je cilj bio da na svakoj utakmici igrači imaju određenu minutažu.


Priprema je bio priključen jedan dio juniora i kadeta, kako su oni zadovoljili?

Njihovom ozbiljnošću i pristupu trenažnom procesu više sam nego zadovoljan pogotovo kad se uzme da je od nastarijeg do najmlađeg igrača bila skoro dvostruka razlika u godinama. Podnijeli su napor i na utakmicama me iznenadili svojim potezima.

Ima li među njima onih na koje računate na proljetni dio natjecanja?

Od juniora mjesto će imati Govorko, A. Musulin i Šutić-Galić, dok ozbiljno računam i na Oršulića, Arara, Šunjića i Batura, dok od kadeta u kadru mi ostaju sigurno neosporni talenti Marko i Martin Musulin.

Poznato je da oskudjevate sa napadačima, kako mislite riješiti taj problem?

Na pripremnim utakmicama za jedno takvo mjesto nametnuo se mladi Milivoj Govorko koji se na 6 utakmica upisao četiri puta u listu strijelaca, tu je još Alen Družijanić.

Gdje je kapetan Danijel Dabić?

Naš kapetan je imao distorziju gležnja, tek se nedavno priključio treninzima s loptom, nije odigrao ni jednu pripremnu utakmicu, ali tijekom natjecanja svakako da će nam dobro doći.

Odigrali ste dvije utakmice protiv prvih susjeda Neretvanca na pomoćnom igralištu u Opuzenu, prvu ste pobijedili a drugu izgubili, šta na to kažete?

U prvoj utakmici po lošem terenu bolje smo se snašli od domaćina što je pokazao i rezultat, dok u drugoj utakmici, nije da se pravdam, ali odigrali smo bez standardnih Primorca, Družijanića i Musulina, domaćin je pokazao više i pobjedio.

U prelaznom roku ste ostali bez nekoliko igrača?

Otišli su nam Nedjeljko Kešina, Marko Čagalj, Nino Maleta i Dinko Vukušić što je upravu nagnalo u potragu za pojačanjima.

Koga ćemo na proljeće gledati na vratima Jadrana Luka Ploče?

Pristupio nam je mladi vratar Josip Ljubičić iz Ivanbegovine koji je donedavno čuvao vrata Kamena.

Početak proljetnog dijela prvenstva je tu, vaše razmišljanje i gdje Jadran LP vidite na kraju prvenstva?

Jako su nam važne prve dvije utakmice, prvu koju igramo u gostima protiv Vala gdje bi sve osim poraza bilo dobro za nas, a onda nam dolazi Zmaj iz Blata, bit će teško, ali bodove želim vidjeti u mojoj svlačionici. Cilj nam je ostanak u ligi, u koliko se poslože kockice dat ću priliku i mlađima da steknu afirmaciju. Možda se neki i ustale dogodine u prvoj momčadi.

Pripremio: Sana