Sport

MOMČAD POLUSEZONE: Raič, Marko Musulin i Topić u prvih 11, Oršulić najbolji trener!

Nakon sedamnaest kola i isto toliko momčadi kola, portal Dalmatinski nogomet je u jednu momčad stavio sve one koji su obilježili trećeligašku jesen.

Za momčad polusezone ili sezone uvijek konkurira dvadesetak igrača, tako je i ove sezone gdje su sjajnu polusezonu imali nogometaši Jadrana i Hrvatskog viteza.

Na golu je Marin Matej Topić, posuđeni vratar Lokomotive na privremenom radu u Jadranu. Topić je “jedinica” jesenskog prvaka i primio je najmanje pogodaka u ligi.


Na desnoj strani obrane je trenutno najbolji stranac u 3. HNL jug, Alexandre Serge Rene Klopp, Francuz koji ordinira po desnoj strani, u zadnjoj liniji ili češće na desnom krilu. Klopp je postigao pet pogodaka, a ima duplo više asistencija i uz Lazarevskog i Nikolu Marića čini kičmu Primorca.

Stoperske pozicije zauzimaju Josip Jurjević (Hrvatski vitez) i Ivan Raič (Jadran LP), stupovi obrane dvije prvoplasirane ekipe, a ne bi greška bila da smo umjesto njih stavili i njihove partnere Domagoja Torbarinu (HV) ili Ivana Marića (Jadran LP), nijanse su odlučivale.

Lijevu stranu drži Teo Herceg iz Neretvanca, standardni član Plave makinje i u nekoliko navrata igrač utakmice.

Jedan od najboljih mladih igrača lige je Ivan Brkić iz Hrvatskog viteza, zadnji vezni koji ima potencijal i za veći rang, a partner u momčadi polusezone mu je vodeći strijelac lige, Krešimir Luetić iz Splita, mada mu je stvarna pozicija malo ofenzivnija.

Na lijevom krilu je Leo Andrić, najbolji igrač i strijelac Hrvaca, do njega je Mario Marić iz Neretve, jedan od najzaslužnijih za odličan plasman Neretve. Na desnom krilu je prvi strijelac lidera iz Ploča, Marko Musulin, igrač koji podjednako dobro postiže golove i asistira. Ne bi bilo nezasluženo da su svoje mjesto u postavi pronaći Nikola Marić (Primorac) ili Karlo Torbarina (Hrvatski vitez).

U vrhu napada je Mario Marović iz Sloge, suvišno je trošiti riječi na ovaj stroj za golove.

Trener polusezone je Marin Oršulić iz Jadrana, mladi stručnjak ima pet bodova više od drugoplasiranog, ima najviše pobjeda, najmanje poraza, najviše postignutih i najmanje primljenih pogodaka.