Sport

Mladi vratar Marko Čagalj na proljeće u dresu Solina

Mladi i nadareni 21-godišnji vratar trećeligaša s ušća Neretve, Marko Čagalj, odlazi s Jadranova u Solin pored Jadra. Riječ je o vrataru koji je ponikao u redovima Pločana, jedno vrijeme proveo u mlađim kategorijama Neretve iz Metkovića da bi posljednjih godina bio nezamjenjiv na vratima seniorske momčadi Jadrana Luka Ploče.

– Interesa za mene je bilo i prošle godine prije početka natjecanja, kada su u igri bile četiri trećeligaške momčadi, ali presudno da ostanem u Pločama bilo je zajedništvo i želja da pomognem svom matičnom klubu. U Jadranu LP mi je bilo dobro i interes za mene jednim dijelom su i zasluge kluba. Došlo je vrijeme da promjenim sredinu jer u godinama sam kad mogu još napredovati. Žao mi je ali takav je život, ne bih volio da navijači o meni dobiju iskrivljeno mišljenje.

Simpatični i na trenutke preozbiljni vratar Marko Čagalj, inače student na Pomorskom fakultetu u Splitu trenažni proces je odrađivao s mlađom momčadi Hajduk II, gdje je s njime radio bivši Hajdukov vratar Vladimir Balić te je svojim radom skrenuo i pozornost mnogih skauta. U jesenskom dijelu prvenstva Marko je jedini u momčadi Jadrana LP odigrao svih 17 kola i na vratima proveo punih 1530 minuta, s 23 primljena pogodka, a svojim odličnim obranama na više utakmica tijekom prvog dijela prvenstva pridonio je i da Pločani upišu vrijedne bodove.


U zimskoj pauzi interes je opet pokazalo više trećeligaških momčadi, a Marko će reći: “Sa upravom Solina brzo sam našao zajednički jezik na obostrano zadovoljstvo, pokazali su se najkorektnijim i mislim da nisam pogriješio u odabiru momčadi jer nalaze se na drugom mjestu sa zaostatkom pet bodova za jesenskim prvakom Neretvancem. U Solinu sam dogovorio da ostajem do kraja proljetnog dijela prvenstva, a postoji mogućnost da ostanem i duže ukoliko nađemo zajednički jezik. Sad već bivšem klubu Jadranu LP želim da im proljetni dio prvenstva bude uspješniji od jesenskog i da se nađu na kraju sezone u gornjem dijelu tablice gdje im je i mjesto.”

Do početka priprema za proljetni dio prvenstva ostalo je još nekih 10 dana, Jadran LP je ostao s pričuvnim vratarom Renatom Bajnocijem te treba pričekati prozivku, kada ćemo vjerojatno vidjeti i novo lice koje će konkurirati za prvog vratara plavih da nasljedi Marka i nastavi s dobrim obranama .

Tekst i foto: Sana