Sport

Mišo Krstičević: ‘Falilo je malo sreće i kreativnosti u veznom redu. Ne znam zašto nije ušao Benrahou‘

Mišo Krstičević, trener i igračka legenda Hajduka, za Slobodnu Dalmaciju je dao svoje viđenje utakmice Hajduka protiv PAOK-a:

Utakmica je imala dva različita poluvremena, u prvom je PAOK bolje kontrolirao igru, ali je Hajduk imao bolje prilike. Kod „bijelih“ je u tom prvom dijelu manjkalo kreativnosti u igri, sve dobro prema naprijed radili su Livaja i Odjidja-Ofoe – prokomentirao je Mišo Krstičević remi Hajduka na Poljudu protiv PAOK-a. U prvih 45 minuta Leko je igrao u formaciji 4-4-2 s njima dvojicom u napadu, no oni ne mogu baš napraviti pritisak na zadnju liniju.

PAOK je u tom dijelu igre više puta probio Hajdukovu lijevu stranu, Melnjak je odlazio naprijed i onda bi Ferro ostao jedan na jedan s Nareyjem i tu je imao dosta problema. Moglo je biti i više problema za „bijele“ da je Narey bio odlučniji. Gosti su u prvom dijelu bili dosta bolji do 20 metara od gola, ali onda pred Hajdukovim šesnaestercem ne bi napravili ništa. To je bila jalova premoć bez završnice.


U drugom poluvremenu Odjidja-Ofoe je malo vraćen unatrag, gdje je više dolazio do izražaja, dobro je organizirao igru i pridonio je stabilizaciji igre. Igrači PAOK-a više nisu bili mirni na lopti kao u prvih 45 minuta, bili su bezopasni i ništa nisu napravili u nastavku. Hajduk je stvorio neke prilike, premda je Livaja možda išao na centaršut kad je pogodio stativu. Sjajna je bila i Livajina asistencija na početku za Mlakara, koji se mogao proslaviti, no nije pogodio dvije najveće prilike. Da je Sigurov udarac išao možda pola centimetra više u sredinu, možda bi se lopta od stative odbila u gol.

Sve u svemu, Hajduk je zaslužio barem jedan gol, no falilo je malo sreće i kreativnosti u veznom redu. Ne znam zašto nije ulazio Benrahou, mislio sam da bi on mogao nešto učiniti svojim loptama. Na kraju publika može biti zadovoljna htijenjem i zalaganjem „bijelih“, a u uzvatu će sigurno biti teška utakmica, Hajduk mora zabiti gol kako bi prošao dalje.

Tekst: Toni Bilić / Slobodna Dalmacija
Foto: Jurica Vukojević

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci