Sport

Minimalan poraz Gusara od BiH drugoligaša Čapljine

Nakon 15 dana priprema nogometaši Gusara odigrali su i prvi ogledni susret. Jesenski prvaci prvoligaške konkurencije naše županije ugostili su na svojoj Pržini BiH drugoligaša Čapljinu. Zanimljivo nadmetanje završilo je minimalnom pobjedom gostiju, a treneri obje momčadi mogu biti zadovoljni prikazanim. To je i potvrdio po završetku susreta trener Kominjana Marijo Oršulić, na suparničkoj klupi bio je Damir Borovac Kana, dobro znano ime u nogometnim krugovima neretvanske doline, bivši igrač Neretve i Neretvanca te Jadrana iz Tučepa. Oršulić i Borovac bili su i suigrači, a jedno vrijeme Oršulić mu je bio i trener. Eto, kao jedna zanimljivost i poveznica.

Plavi iz Čapljine imali su više prigoda, posebno u prvom dijelu, međutim na vratima domaćina bio je raspoloženi Marijo Batinović. Gusar je najozbiljnije zaprijetio u 32. minuti kada je Josip Žderić pogodio vratnicu. Jedini pogodak djelo je spretnog Vulića, u 56. minuti neobranjivo je pogodio donji desni kut s desetak metara nakon gužve i nekoliko odbijanaca.

Proljetni nastavak 1. ŽNL Dubrovačko – neretvanske zakazan je za 25. veljače, a Žute s Pržine tada očekuje derbi i gostovanje kod Župe dubrovačke.


GUSAR – ČAPLJINA 0:1 (0:0)
Igralište Pržina. Gledatelja 50. Sudac: Emil Tomašević (Ploče).

STRIJELAC: 0:1 Vulić (56).
GUSAR: M. Batinović, Zmijarević, Dulaj, M. Oršulić, Blažević, Nikolac, N. Vlahović, Vladimir, J. Žderić, A. Oršulić, Dodig (još su igrali: Šunjić, Šuman, S. Vlahović, Laura, Medak, I. Žderić, T. Batinović, T. Vlahović). TRENER: Marijo Oršulić

ČAPLJINA: Buntić, Sušac, Dučić, Popović, Rodin, Karačić, Zubac, Leko, Miketek, Begić, Novaković (još su igrali: Pehar, Sušić, Vulić, Markić, Čatić, Zelenika, Jović, Bundža, Buhač, Sobo, Krvavac). TRENER: Damir Borovac

Tekst i fotografje: Jurica Vukojević