Sport

Minimalan poraz Dalmatinke – protiv Ivanića za broncu

Završni dan natjecanja državnog prvenstva kadetkinjama Dalmatinke donosi borbu za brončano odličje. U susretu za treće mjesto naše djevojke igrat će protiv vršnjakinja Ivanića, sastava koji je bio prvi u skupini A i koji je slavio u međusobnom susretu rezultatom 16:11. Za naslov prvaka borit će se Podravka i Bjelovar, dvije prvoplasirane ekipe B skupine koje su prvom međusobnom susretu odigrale bez pobjednika. Dakle, prema do sada pokazanom, možemo očekivati zanimljive i kvalitetne susrete najboljih sastava natjecanja. Susret za 3. mjesto igra se u 12 sati (nedjelja), a finale sat kasnije.


I dok je Podravka bez problema osigurala nastup u finalu pobjedom protiv Ivanića 17:10 (9:5), drugi polufinalni dvoboj donio je neizvjesno nadmetanje do posljednje sekunde u kojem je Bjelovar bio sretniji i spretniji od Dalmatinke rezultatom 12:11 (6:3). Pobjedu Bjelovaru donijela je Gusić u posljednjoj minuti, imala je Dalmatinka priliku za izjednačenje i izboriti sedmerce, ali nije uspjela.

Bio je to susret ravnopravnih suparnica s mnogo preokreta, s nepovoljnim ishodom za mlade Pločanke. Bez obzira na rezultat susreta za broncu uspjeh je ovo mladih rukometašica s ušća Neretve i zaslužuju sve pohvale. Rezultat susreta s Ivanićem iz skupine ne znači ništa posebno, nedjeljnji susret istih sastava potpuno je nova priča i situacija. Dalmatinke imaju sigurno motiv više, žele uzvratiti za poraz u prvom nadmetanju, neka samo odigraju maksimalno koncentrirano i angažirano pa si na kraju neće imati što zamjeriti. Kakav god bio konačni ishod.

U polufinalnom susretu s Bjelovarom boje Dalmatinke branile su: Petra Marinović, Petra Sršen; Ana Stanković, Antonija Rotim 3, Lucija Cvijanović, Lana Jarak 2, Ema Barbir 5, Josipa Oršulić 1, Iva Žderić, Gabrijela Čupić, Anamarija Nikolac i Mihaela Mataga. TRENER: Ivan Jerković

Uz prvog strijelca Emu Barbir istakla se golmanica Petra Marinović, a trener Jerković nije mogao računati na ozlijeđenu Ivu Žderić, bitnu kariku u igri Dalmatinke, u oba smjera.

 

Tekst i fotografije: Jurica Vukojević

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci