Sport

Medalja je nakon jedanaest godina opet oko vrata Dalmatinke, Ivan Jerković otkrio što im je san!

Opet je bronca oko vrata rukometašica Dalmatinke. Lijep je to uspjeh. U ovom trenutku, pored dvije europske ekipe, zagrebačke Lokomotive i Podravke iz Koprivnice, bolje i ne može.

– Bili smo jako loši u polufinalu Kupa, i to mi je krivo. Nismo pružili otpor Podravci baš u niti jednom trenutku, a imali smo dobrih utakmice protiv nje u zadnje vrijeme – istaknuo je Ivan Jerković, trener Dalmatinke nakon 22:44 poraza u polufinalu Kupa Hrvatske.

– Bez obzira na poraz, rekao sam i prije utakmice, najvažnije je da se nitko ne ozlijedi jer realno nismo blizu Podravci, koja je o Poreč stigla s ciljem osvojiti trofej. Kažem, bili smo ispod prosjeka te nisam zadovoljan utakmicom, ali sezonom jesam. Drago mi je što smo u završnici Kupa Hrvatske što smo i mi dio ove lijepe priče – dodao je trener Dalmatinke.


– Sezona je gotova. Sad ćemo se odmorit se, a zatim krećemo opet s radom. Pripremiti se, te pokušati dobiti Lokomotivu i Podravku. To nam je san – rekao je Jerković, koji je više od desetljeća na klupi Dalmatinke, koja je pod njegovim vodstvom osvojila broncu i 2012. godine, kad je prvi i do danas jedini put igrala na završnom turniru Kupa Hrvatske.

– Imamo dosta mladih cura koje imaju 15, 16 godina, te su bile impresionirane jer igraju protiv dva najveća hrvatska kluba. Prije neki dan smo u zadnjem kolu u ligi igrali protiv Lokomotive, koja je osvojila naslov prvaka, sad protiv Podravke. Te dvije utakmice su nama nagrada. Imali smo dobru sezonu unatoč tome što nismo bile kompletne, konkretno ja sam bila dva mjeseca izvan igre, ali mlade igračice su se uspjele nositi s tjelesno jačim suparnicama, te su mogle dosta naučiti. Ako ova ekipa ostane dvije, tri sezone skupa, past će i Lokomotiva, i Podravka – poželjela je 26-godišnja igračica Dalmatinke Anđela Zelić.

 

Piše: Tonči Vlašić/Dubrovacki.slobodnadalmacija.hr

Foto: Nebojsa Tejic/Kolektiff

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci