Sport

Mate Dugandžić kandidat za člana Izvršnog odbora HNS-a

Mate Dugandžić, aktualni predsjednik Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanske županije, kandidat je istog za člana Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza – odlučeno je tako na Skupštini Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanske županije održanoj u Pločama, na kojoj je nazočilo 35 od ukupno 36 članova.

Protukandidat Dugandžiću bio je Mato Previšić iz Župe dubrovačke. Dugandžić je dobio 21 glas, Previšić 13, dok je jedan član Skupštine bio suzdržan.

Na Skupštini su birani i predstvnici Županijskog nogometnog saveza u Skupštini Hrvatskog nogometnog saveza. Jednoglasno su izabrani Damir Deak iz Opuzena i Davorko Obuljen iz Dubrovnika. Predložen je s njima bio i Cvijeto Bratoš iz Konavala, koji je dobio nedovoljnih 13 glasova. Nakon toga je za trećeg člana predložen Ile Topuzović iz Dubrovnika, koji je dobio jednoglasnu podršku.


Uoči glasovanja tko će biti kandidat Saveza za člana Izvršnog odbora te predstavnici istog u Skupštini HNS-a, Pero Vićan je predložio da glasovanje bude tajno. Prijedlog nije prošao. Dobio je nedovoljnih 13 glasova.

Na Skupštini je došlo do promjene u Izvršnom odboru Županijskog nogometnog saveza. Nogometni klub Neretvu će umjesto Nika Ujdura ubuduće predstavljati Mile Bebić, dok je predstavnik BŠK Zmaj umjesto Jerka Andrijića sad u IO ŽNS Tonči Marinović.

Budući je Ujdur bio dopredsjednik ŽNS-a, na tom mjestu je od danas Bebić.

 

Prirpremio: Sana