Sport

Mate Barešić, podvodni ribolovac Periske iz Ploča, novi prvak Hrvatske u podvodnom ribolovu!

Mate Barešić, podvodni ribolovac Periske iz Ploča novi je prvak Hrvatske.

Barešić je tijekom dvodnevnog ribolova u akvatoriju zapadne Istre na prvenstvu održanom u organizaciji HSŠRM te domaćinstvu kluba Erik Radin iz Novigrada osvojio 194,52 postotna boda.

– Uvjeti su bili vrlo drugačiji od drugih zona i drugih natjecanja jer se lovilo u plitkom, vidljivost nije bila baš dobra i riba se puno micala. Nije bilo puno ribe za koju si mogao reći da je sigurna i da ćeš ju sto posto uloviti. Nisam znao što očekivati, ali nakon prvog dana sam vidio da imam šansu osvojiti medalju i na kraju sam dao sve od sebe i pobijedio. Naslov prvaka jesam i nisam očekivao. U prvom satu sam očekivao i onda je uslijedilo nekoliko promašaja te sam mislio da sam propustio priliku, no na kraju sam vidio da nema baš puno ribe i da imam priliku, rekao je novi prvak.


Drugo mjesto u konkurenciji 23 ribolovca iz 15 klubova pripalo je Stjepku Kesiću (Strožanac Podstrana) sa 191,12 postotnih bodova dok je treći bio riječki ribolovac Boris Reinić iz Lubena sa 154,01 postotnim bodom.

U najboljoj petorci još su Roberto Mastromauro (Erik Radin) i Dario Babić (Luben Rijeka).

Ovo prvenstvo bilo je posebno po tome što nije bilo najboljeg hrvatskog ribolovca Daniela Gospića među natjecateljima. Gospić se oprostio prošle godine od službenih natjecanja te je tako i službeno krenula era nakon Danijela Gospića jer je proteklih pet godina on bio državni prvak. Gospić je na natjecanju ipak bio, ali kao barkariolu novom prvaku Barešiću.

Dvodnevno prvenstvo bilo je zanimljivo i neizvjesno. Uoči početka brojni su kao glavne favorite isticali domaćeg ribolovca Roberta Mastromaura te iskusnog Borisa Reinića, a tek zatim Barešića i Kesića.

No, prvog dana nakon pet sati ribolova najbolji je bio najstariji natjecatelj 54-godišnji Riječanin Boris Reinić.

Reinić je pokazao da među veterane može samo po godinama jer je i dalje u formi te se sjajno nosi sa upola mlađim konkurentima.

Riječki doktor na vagu je donio 18 riba – fratra, tabinju, sedam cipala, tri salpe, lumbraka i pet vrana te dva ugora što mu je donijelo 25262 težinskih bodova.

Drugi i treći su bili Barešić i Kesić, a razlika je bila osam grama u korist Barešića.

Barešić je ulovio 13 riba – vranu, lumbraka, tri kavala i osam cipala te pet gora za 23878 bodova, dok je Kesić imao deset cipala, salpu, šarga, lumbraka, vranu, dva kavala i tri ugora vrijednih 23870 bodova.

Četvrti je bio Dejan Micković (Marlera Ližnjan), a peti Dario Babić (Luben Rijeka).

 

sportcom.hr