Sport

Martin Novoselac: Olić, Mandžukić i Modrić su počeli u malim klubovima, a pogledajte ih sada

U Kominu održana nogometna Selekcija Dalmacije za 2001. godište

Hrvatski nogometni Savez i nogometni Savez Dubrovačko – neretvanske županije, uz suorganizatora NK Gusar, organizirali su u Kominu završnu selekciju Dalmacije za 2001. godište. Nastupile su četiri momčadi: selekcija Dubrovačko – neretvanske županije, Splitsko – Dalmatinske županije, Šibensko – kninske županije i Zadarske županije. U prvoj utakmici selekcija Splitsko – dalmatinske županije pobijedila je svoje vršnjake iz Šibensko – kninske županije 2:1, a u drugom susretu selekcija Dubrovačko – neretvanske županije poražena je 3:2 od selekcije Zadarske županije. Sve utakmice pratio je glavni instruktor HNS-a, Martin Novoselac i područni instruktor središta Split, Ivan Gudelj. Instruktori HNS odabrat će najbolje igrače iz ove četiri selekcije te će biti priključeni Selekciji nogometnog središta Split.

Nakon odigranih utakmica u prostorijama N.K. Gusara održan je sastanak s nogometnim instruktorima koji su vodili navedene selekcije te su ih Martin Novoselac i Ivan Gudelj upoznali sa svim novostima koje HNS planira uvesti u radu s mlađim kategorijama. “Zahvaljujem se svima na ovoj organizaciji. Uz potporu vašeg nogometnog Saveza uspjeli smo ovdje u Kominu održati selekciju Dalmacije za 2001. godište. Moram pohvaliti organizatora, teren je bio izvrstan i cijeli ovaj objekt N.K Gusara je zaista za svaku pohvalu. Ovakva vrsta selekcije održava se dva puta godišnje. Završni turnir održat će se u Velikoj gdje će sudjelovati svih pet nacionalnih nogometnih središta. HNS ima puno planova u narednom razdoblju, a cilj nam je što više raditi s djecom. Moram naglasiti da smo u ovoj selekciji vidjeli jako puno talentirane djece”, rekao je Ivan Gudelj.


Nakon njega okupljenima se obratio Martin Novoselac koji je naglasio važnost osnivanja nacionalnih kampova: “Ovo mi je prvi put da sam u Kominu i veliko mi je zadovoljstvo što sam prisustvovao ovom događaju. Pokazalo se da na ovom području ima puno talentirane djece, međutim, važan je pravilan rad s djecom. Malo tko zna da je u vrijeme dok je izbornik A reprezentacije bio Slaven Bilić od 39 igrača, njih čak 37 prošlo kroz selekcije HNS-a, to je podatak koji UEFA stalno ističe i rijetke su reprezentacije koje se s time mogu pohvaliti. Ivica Olić, Marijo Mandžukić, Luka Modrić, svi oni su počeli s nogometom u malim klubovima, a pogledajte ih gdje su sada. Vidjeli smo da se na razini Hrvatske jako loše radi s djecom 2002. i 2003. godište i zato nam je loša selekcija u tim uzrastima. Treneri s njima rade seniorske treninge, a to je jako loše. Zbog toga nam trebaju nacionalni kampovi. Imamo pilot projekt u Osijeku koji se pokazao izvanrednim. Cilj nam je nacionalne kampove staviti u manje sredine gdje je veći interes i da se s tom djecom pravilno radi. Tako ćemo prije otkrivati mlade talente koji će dogurati do reprezentacije. Zahvaljujem se domaćinu N.K. Gusaru na odličnoj organizaciji, prvi put sam tu, ali moram pohvaliti cijeli ovaj kompleks koji mi se svidio”.

Predsjednik Nogometnog saveza Dubrovačko – neretvanske županije, Mate Dugandžić, na kraju sastanka rekao je: “Hvala Vam što ste došli u Komin i uveličali ovaj događaj. Drago mi je da se ovo sve pokrenulo jer prije nismo imali kvalitetne instruktore u našoj Županiji. Znamo da je naša županija preširoka i jedna od težih za organizaciju, ali u razgovoru s profesorom Ninom Šešeljom krenuli smo u ovaj posao. Ako nećemo raditi s djecom na pravi način onda nam ne treba ni Savez. Treba voditi računa o djeci i pružiti im priliku”.

Za svu djecu, koja su sudjelovala u selekcijskom postupku, bila je organizirana hrana i piće, baš kao i za goste iz Hrvatskog nogometnog saveza koji su bili u Kominu.

Selekciju Dubrovačko – neretvanske županije 2001. godište činili su:

1. Karlo Sentić – Libertas
2. Leon Macanović – Dubrovnik
3. Zlatko Ivanković – Neretva
4. Karlo Taslak – Neretva
5. Karlo Šutalo – Neretva
6. Marko Ravlija – Neretva
7. Luka Šimović – Neretva
8. Marin Brečić – Neretva
9. Matej Petrić – Neretva
10. Maksim Šiljeg – Neretva
11. Duje Doko – Neretva
12. Marin Mateljak – Jadran LP
13. Mladen Medak – Gusar
14. Luciano Lovrić – Jadran LP
15. Ante Čotić – Jadran LP

16. Tin Vidak – GOŠK
17. Domagoj Salapić – GOŠK
18. Paulo Mage – GOŠK
19. Filip Mažurana – Žrnovo
20. Borna Proleta – Neretvanac
21. Mario Popić – Neretvanac
22. Stipe Vujnović – Neretvanac
23. Ante Oreč – Dubrovnik


 

Tekst i foto:
Nikola Vlahović
Radio Postaja Ploče

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci