Sport

Marta Žderić pogurala Hrvatsku do pobjede

Nakon utakmice Hrvatske i Poljske izbornik i igračice imali su razloga za zadovoljstvo. Odlična igra u drugom poluvremenu utakmice priskrbila im je uvjerljivu pobjedu. Jedna od najzaslužnijih bila je vratarka Marta Žderić čije su obrane u drugom poluvremenu „pogurale“ Hrvatsku do uvjerljive pobjede.
“Odigrali smo stvarno dobru obranu pa mi i posao nije bio toliko težak. Iako, u odličnoj sam formi, jako dobro smo se pripremali u Budućnosti za Ligu prvakinja koja nas čeka sljedeći tjedan. Iskreno, o Poljskoj nismo znali puno, gledali smo ih jučer dva puta. Znale smo da su dobra ekipa jer su igrale za brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu. Dale smo sve od sebe i pripremale se za naše Europsko što je najvažnije“, izjavila je Žderić nakon susreta.


Zadovoljan je bio i izbornik Vladimir Canjuga koji je prije svega zadovoljan obranom: “Mi smo Poljsku izanalizirati jedno poluvrijeme jučer i jedno danas iz utakmice polufinala Srbija – Poljska s SP-a. Drugo je gledati snimku, a drugo igrati. Mi smo sad prvi puta s njima igrali od kada sam ja izbornik. Izuzetno su jaka ekipa, koja je igrala polufinala SP-a i to se prvo poluvrijeme i vidjelo. Mi smo kombinirali 5-1 i 6-0 obranu u prvom, a to smo ponovili u drugom poluvremenu s tim da sam dosta mijenjao igračice. Želja mi je da na svakoj poziciji imamo po dvije igračice koje mogu igrati 5-1 i 6-0 obranu uz što manje rotacija“, započeo je izbornik Canjuga.
Kazao je također kako je ključ bio ulazak Ćamile Mičijević i obrane Žderić: “Drugo poluvrijeme smo držali visok Poljska to nije mogla pratiti. Zapravo prelaskom sa 6-0 u 5-1 u drugom dijelu drugog poluvremena smo ih izmorili. Ušla je i Mičijević koja je visoka skoro dva metra koje su se malo uplašili, a sve ostalo ulovila je Žderić“, zaključio je Canjuga.

Sutrašnji ogled s Njemačkom na rasporedu je u 19 sati, a Žderić je najavila dobru utakmicu. “Više smo se bazirale na Poljsku, ali večeras ćemo proučiti Njemačku. Igrale smo s njima na prošlom Europskom prvenstvu. Nesretan gol nismo dale, ali nema veze, mislim da ćemo se svi sutra iskupiti i da ćemo stvarno ući dobro protiv njih.“

Tekst: Jelena Bagarić
www.hrsport.net
Foto: Marija Sušenj / Pixsell

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci