Sport

Marko Čagalj ostaje u plavima s ušća Neretve

Prvenstvena nogometna utrka na trećeligaškom jugu davno je završena, ali sad su u akciji razni skauti, menadžeri te pregovarači, koji bi u svojim redovima željeli vidjeti istaknute igrače iz mnogih klubova. Kao što se moglo i očekivati, na meti skauta je i 20-godišnji Marko Čagalj, vratar Jadrana Luka Ploče, koji je tijekom sezone skrenuo veliku pozornost na sebe odličnim obranama, a posebno kaznenih udaraca. Od 34 kola čuvao je vrata Pločana na 32 utakmice, dok je samo 2 utakmice pauzirao zbog ozljede ramena pa je tako na golu odradio 2880 minuta, što je rijetkost među vratarima.
– Odmah po završetku posljednjeg kola imao sam kontakte s ljudima iz nekoliko klubova, koji su me željeli vidjeti u novoj sezoni u svojim redovima. Nikome nisam ništa obećao, čekao sam da se sve slegne i ostavio otvorene karte, priča Marko Čagalj.
Iz povjerljivih izvora došli smo ipak do spoznaje da su u igri oko mladog Pločanskog vratara bili iz Vala (Kaštela), Hrvaca, Primorca 1929 (Stobreč) i Kamena (Ivanbegovina), sve trećeligaši s juga, gdje su mu nudili dobre, prihvatljive i zanimljive uvjete. Budući da je dobio dosta ponuda, uvijek staloženi Marko prvo je spustio loptu na zemlju, a onda obavio razgovore s čelništvom matičnog kluba i donio konačnu odluku.
– Iako su mi nuđeni daleko bolji uvjeti, a gledajući da sve to može biti apsolutno i nepredvidljivo i vratiti se kao bumerang, nakon razgovora s mjerodavnima u Jadranu LP donio sam odluku da ostajem u matičnom klubu i sljedeću sezonu te da nema ništa od prijelaza ili transfera u neki od navedenih klubova, zaključio je vratar plavih s ušća Neretve Marko Čagalj.

marko cagalj by sana

Pripremio: Sana