Sport

MARIO ORŠULIĆ: S upravom Jadrana LP sam brzo našao zajednički jezik

MARIO ORŠULIĆ – trener Jadran Luka Ploče

Nakon odlaska sa klupe Pločana Marina Oršulića koji je na klupi Jadran LP proveo nepuna dva mjeseca i našao sebe na mjestu tehničkog direktora prvoligaša Intera iz Zaprešića, uprava se dala u potragu za njegovim nasljednikom. Nije trebalo dugo čekati brzo su našli zajednički jezik i Plave sa ušća Neretve u proljetni dio natjecanja vodit će sa klupe Mario Oršulić, inače otac Marina.

Mario Oršulić nije nepoznanica u sportskim nogometnim krugovima, uvijek spreman za izahove, samozatajan, dolazi iz Komina pored Ploča, a nogometnu karijeru je počeo graditi u matičnom županijskom klubu Gusaru.


– Možete nešto više kazati o vama kao igraču?

Kao i svi zaljubljenici u nogomet i ja sam krenuo tim stopama, NK Gusar mi je bio početak, nakon toga odlazim u Jadran Luka Ploče da bi samo nakon 8 utakmica došao poziv u juniore Hajduka gdje sam kasnije potpisao i prvi profesionalni ugovor i igrao godinu dana.

– Gdje vas je dalje nogometni put vodio?

Poslije toga odlazim u prvoligaša Osijek gdje sam u dvije godine u (ex bivšoj državi) odigrao 46 utakmica i postigao 1 pogodak. Još sam u dva navrata igrao za Neretvu iz Metkovića iz koje sam bio pozvan i u amatersku reprezentaciju Hrvatske, igrao sam za Neretvanac gdje sam nosio i kapetansku traku te u jednoj sezoni bio i najbolji strijelac.

– Nakon prestanka aktivnog igranja posvetili ste se trenerskom pozivu, recite nam o tome nešto više?

Kad sam prestao igrati, ostao sam u sportu i posvetio se trenerskom pozivu. Posjedujem A licencu (UEFA), bio sam trener Neretve u drugoj ligi, zatim jednu sezonu sam proveo u Neretvancu, te više puta sjedao na klupu Gusara. U zadnje vrijeme sam odmarao i učio.

– Možete nešto izdvojiti iz vaše bogate sportske karijere kao igrača?

Svakako u dobrom sjećanju su mi dvije nezaboravne godine provedene u Osijeku gdje se tada mnogo radilo i igralo po cijeloj bivšoj državi. Igrao sam sa Kasalom, Karačićem, Džekom te Šukerom koji je tek tada počeo graditi svoju bogatu sportsku karijeru.

– Kako je došlo do realizacije između vas i uprave NK Jadran Luka Ploče?

Sjeli smo za stol i ubrzo našli zajednički jezik obzirom da sam prilično dobro bio upoznat sa situacijom u klubu, te sam se dao na raspolaganje upravi.

– Prvi dojmovi nakon toga?

U svlačionici vlada pozitivna energija, igrači su karakterni, trebat će mnogo rada, upravi sam predložio dovođenja dva do tri ciljano igrača na deficitarna mjesta.

– Za kraj šta očekujete od proljetnog dijela i gdje vidite svoju momćad na kraju sezone?

Ukoliko pripreme dobro odradimo, posložimo se onako kako očekujem onda ne bi trebalo biti nekih problema. Istina, proljeće neće biti nimalo lako. Na tablici gdje smo mi trenutno ima nekoliko momčadi s istim brojem bodova, uz to ni raspored nam nije naklonjen pošto u prvih šest kola samo smo dva puta domaćini. Na kraju prvenstva sredinom tablice bili bi zadovoljni, a ako se ukaže prilika za gornji dio što da ne iskoristimo – završio je strateg Pločana Mario Oršulić.

Piše: Branko Kulidžan

Slika: Jurica Vukojević

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci