Sport

Mario Oršulić nakon isključenja: Ne opravdavam se, ali čemu takva kazna?

Disciplinski sudac 1. ŽNL Dubrovačko – neretvanske Arian Ćustović na sjednici održanoj 23.travnja donio je odluku kojom kažnjava trenera Gusara iz Komina Marija Oršulića zabranom obavljanja funkcija u trajanju jednog mjeseca zbog isključenja u 86.minuti na susretu 22.kola Konavljanin – Gusar.

U izvještaju delegata Damira Gleđa stoji kako se trener Gusara nesportski ponašao na način da je psovao glavnog suca Miha Trkovića u nekoliko navrata. Navedena kazna obuhvaća zabranu obnašanja bilo kakve funkcije u bilo kojem tijelu kluba, a među ostalim donosi i zabranu ulaska u svlačionicu i zabranu pristupa klupi za rezervne igrače. Ovakva odluka s čuđenjem je primljena u ligašu iz Komina a posebno je ogorčen iskusni trener Oršulić:

– Da se razumijemo, ne opravdavam svoj postupak. Međutim, reagirao sam kako sam reagirao nakon što nam nije dosuđen čisti jedanaesterac a i za niz drugih stvari smo zakinuti. Predsjednik domaćina prijeti sucima u poluvremenu, vidio svojim očima i čuo ušima, pa nikome ništa. Delegat susreta nagradi suca kao da ništa nije bilo. I onda se pitam koja je logika ovog drastičnog kažnjavanja mene, ne smijem se približiti niti svlačionici, ako su prijašnje kazne, tijekom sezone, za slične slučajeve išle od ukora do dva susreta pauze. Pa kad netko spomene suđenje u Kominu, neusporedivo s ovim, znam koji smo rang ali ipak postoji neka granica u svemu tome.


Dakle, u preostala tri susreta Gusara (Omladinac, Metković, Grk) na klupi žutih neće biti Oršulića.