Sport

Marin Romić odbio ponudu Dinama i potpisao za Hajduk

Marin Romić je novi igrač Hajduka s kojim je potpisao stipendijski ugovor do 2019. godine. Napadač koji je rođen 7. srpnja 2000. godine dolazi iz Jadrana Luka Ploče, a proteklih mjeseci za Romića je konkretan interes pokazao i Dinamo čiji je voditelj omadinske škole Ivo Šušak nekoliko puta zbog njega boravio u Dalmaciji, a sam igrač je u rujnu jedno vrijeme proveo u Zagrebu na treninzima u zagrebačkom klubu. Međutim Romić je naposljetku odbio ponudu Dinama te je odlučio nogometni razvoj nastaviti na Poljudu.

Usprokos godinama Romić je proteklu polusezonu redovito igrao za seniorsku momčad Jadrana te je u 3. HNL jug upisao 16 nastupa u kojima je tri puta zatresao mrežu protivnika. U studenom ove godine dobio je i poziv za U17 reprezentaciju Hrvatske te je debitirao u Sinju u prijateljskoj utakmici u kojem je mlada vrsta poražena od druge momčadi Hajduka. U sezoni 2015/16 sa 23 zgoditka u isto toliko nastupa bio je najbolji strijelac dalmatinske kadetske lige.

Marin Romić je tako nakon Luke Pasaričeka u kratkom periodu postao drugi igrač koji je odbio Dinamo kako bi došao u Hajduk. Podsjećamo tijekom ljeta je Akademija Hajduka doživjela rekonstrukciju, a za voditelja je postavljen Krešimir Gojun. Osim Romića stipendijski ugovor s Hajdukom, također do 2019. godine, je potpisao i talentirani lijevi bočni Domagoj Bradarić, a proljetni dio prvenstva će mlade nogometaše dočekati i bolji uvjeti rada obzirom da je na Poljudu u tijeku rekonstrukacija svlačionica i pomoćnog terena s umjetnom travom.


nogometniplus.net

Marine, čestitke i sa naše strane uz želje za što većom i uspješnijom karijerom u najdražem bilom dresu!