Sport

Marin Đugum proglašen je MVP prve košarkaške lige

Marin Đugum, bivši polaznik Košarkaške škole Ploče, proglašen je Najkorisnijim igračem (MVP) prve košarkaške lige. Njegov izvanredan put započeo je temeljima koje je stekao upravo u Košarkaškoj školi Ploče, koja je imala ključnu ulogu u njegovom napretku.

Bez premca i bez previše razmišljanja, titula najkorisnije i najboljeg igrača Prve lige za sezonu 2022./2023. ide u ruke Marinu Đugumu iz Stoje, koji je po statističkim podacima pomeo konkurenciju. Marin je na kraju sezone u čak 6 službenih rubrika vodeći igrač, a što se tiče Prvašića, u najboljim petorkama se našao čak 11 puta, što je apsolutno dovoljno da se nađe i u najboljoj petorci sezone te ponese titulu najkorisnijeg igrača lige. Koliko je bio dominantan, svjedoči i podatak da je u poretku za MVP-a na drugom mjestu iza njega bio Josip Škara, sa čak 155 indeksnih bodova manje.

Priča o uspjehu Marina Đuguma služi kao inspiracija nadolazećim mladim igračima u Košarkaškoj školi Ploče i šire. Ističe važnost predanosti, ustrajnosti i utjecaja kvalitetnih programa obuke u ostvarenju vlastitog potencijala.


Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci