Sport

Marganova sezona iz snova

Jadranaši su suvereno prošli dubrovački Lapad i zasluženo stigli do pobjedničkog pehara Županijskog kup natjecanja. Bio je to prvi naslov, titula u seniorskoj konkurenciji za mladog vratara Lea Margana. Zato je bio iznimno raspoložen po završetku finalnog susreta. A, ima i zašto biti, jer iza njega je sezona koju je samo mogao sanjati. Ovaj 21-godišnji nadareni vratar uoči sezone je stigao na posudbu iz riječkog Orijenta.

– Moram na početku pohvaliti i zahvaliti se ljudima koji su „riskirali” sa mnom prošlo ljeto. Prije svega to je naš direktor Petrit Dulaj, koji me doveo kao potpunu nepoznanicu, vjerovao je u mene i na kraju nadam se da sam i više nego ispunio sva očekivanja. Osobno, više sam nego zadovoljan u svakom pogledu, jer ipak ovo je moja prva sezona u seniorskom nogometu – uvodno će Margan.

Kako neće biti zadovoljan, a zadovoljstvo je obostrano, kada se zna da je jedini jadranaš koji je odradio svih 2520 minuta na 28 ligaških susreta. Rijetki su od svih nogometaša SuperSport 2. NL kojima je to uspjelo. Na 28 susreta njegova mreža se tresla 21 put, na čak 11 susreta ostala je netaknuta.


– Na prvom susretu na Jadranovu protiv Belišća (3:1) imao sam par dobrih obrana i to mi je donijelo sigurnost za buduće nastupe. Nadam se da sam opravdao dolazak među jadranaše, posebna zahvala našim vrhunskim stoperima koji su me odlično prihvatili, kao i svim suigračima. Naravno, ne smijem preskočiti trenera vratara Marija Batinovića, puno sam od njega naučio, a tijekom cijelog natjecanja imao sam maksimalno povjerenje trenera Miše Krstičevića i Darka Cvijanovića – ističe mladi vratar ponikao na Krimeji i okreće se samoj završnici sezone:

– Po završetku sezone vraćam se u rodni kraj, pripreme ću započeti s Orijentom, međutim trenutno ne razmišljam previše o idućoj sezoni. Fokusiran sam na preostale dvije utakmice, odraditi ih što bolje. Osvojio sam prvu seniorsku medalju i želja mi je pobjedom u zadnjem kolu protiv Opatije u Pločama na pravi način oprostiti se od Jadranova i naših predivnih navijača.

Iz svake riječi ovoga mladog, smirenog i samozatajnog vratara osjeća se zahvala i sreća što mu je debitantska seniorska sezona na ušću Neretve prošla iznad svih očekivanja, s druge strane ostat će u lijepom sjećanju svima vezanim uz pločanskog nogometnog ligaša.

Tekst i foto: Jurica Vukojević/Dalmatinskinogomet.hr

 

 

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci