Sport

MARATON LAĐA 2018. : Među uzvanicima predsjednica Grabar Kitarović i izbornik Dalić

Na današnjoj konferenciji za medije predsjednik Udruge lađara Neretve Dalibor Obradović izvijestio je javnost da će na ovogodišnjem Maratonu lađa među uzvanicima biti i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, pokroviteljica Maratona.

Vladu RH će predstavljati ministar Damir Krstičević, Sabor zastupnik Branko Bačić, a očekuje se i dolazak zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića sa suradnicima, župana Nikole Dobroslavića te izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatka Dalića.

Start Maratona je ispod Lučkog mosta u Metkoviću u 17 sati. Očekuje se da bi prve lađe do cilja u Pločama trebale doći za dva sata.


Ove godine će Maraton veslati 26 ekipa, 4 manje nego prošle godine. Obradović je izvijestio da će biti povećan broj sudaca na vodi i kopnu, ukupno će biti 10 ekipa. Maraton će na vodi sa svojim plovilima osiguravati članovi HGSS-a.

Novost je da će ove godine zapovijedani brod biti Jure i Joskan jer je dosadašnji Sea Star prošle godine prodan u Portugal. Uz zapovijedi plovit će i brod Felun.

Maraton je moguće pratiti i iz navijačkog vlaka za koji karata više nema. Svi koji imaju karte za vlak u subotu, 11 kolovoza na kolodvoru Metkoviću trebaju biti u 16:30, a povratak iz Ploča je u 22 sata.

Danas brzinske, sutra Maraton lađarica

Danas je Opuzenu s početkom u 18 sati Kup Slobodne Dalmacije, poznat kao brzinske utrke koje određuju startni raspored lađa.

Sutra se vozi Maraton lađarica koji je ove godine promijenio smjer, start je 18 sati kod Lučkog mosta u Metkoviću, a cilj u Opuzenu. Nastupit će 6 ekipa od koji su 3 izvan doline Neretve, a ovogodišnje debitantice dolaze iz Sombora. Stazu dugu 10 km cure bi trebale izveslati za 45 do 90 minuta, ovisino o uvjetima na vodi.

Nakon Maratona lađarica u Metkoviću će se na Trgu kralja Tomislava održati Noć lađara s početkom u 21 sat na kojem će biti dodjela priznanja najbržim lađaricama.

likemetkovic.hr

foto: radio Delta