Sport

Mali nogomet: Veterani Masline ugostili veterane Osijeka

Malonogometaši veterani Masline iz Ploča ugostili su veterane nogometnog kluba Osijek, u čijim redovima igraju do nedavno poznati reprezentativci, te odigrali prijateljsku utakmicu. Prije pola godine, u svibnju, Maslina je bila gost Osječanima, a sve je ovo poteklo odavno, kada su mnogi kvalitetni igrači iz doline Neretve nosili dres momčadi s Drave, a među njima i nedavno prerano preminuli metkovac Ivica Volarević. Domaćini su goste upoznali sa “Zlatnom dolinom”, velikom plantažom mandarina, zatim s nadaleko poznatim Baćinskim jezerima i turističkim mjestom Gradac. Upriličen je i ogledno prijateljski susret u športskoj dvorani u Opuzenu, gdje su se gosti pokazali boljim i pobijedili sa 7:4, iako je rezultat bio u zadnjem planu.

MNK MASLINA: Ivo Nikolac, Ratko Delić, Ivo Batinović, Branko Barbir, Leo Beidenegl, Žarko Dropulić, Mladen Dugandžić, Gojko Despalatović, Mate Mustapić, Luka Franić, Tomislav Beidenegl, Nikša Martinac, Niko Ujdur i Ognjen Dragović

VETERANI NK OSIJEK: Goran Bendeković, Ivica Grnja, Miroslav Žitnjak, Miroslav Kos, Domagoj Malovan, Ronald Grnja, Ivan Maras, Vlado Bučević, Zdenko Glumac, Tihomir Rudež, Josip Samardžija, Antun Sebenji, Tomislav Priegl, Alen Petrović, voditelj – Milan Španjić


Za goste su strijelci bili R. Grnja dva pogodka te po jedan Petrović, Glumac, Žitnjak, Malovan i Rudež, dok su za domaćine pogotke postigli Despalatović dva, L. Beidenegl i ag. I. Grnja.

Zanimljivo da je u redovima gostiju igrao Miroslav Kos, otac Ive Kosa predsjednika Hajduka te Ronald Grnja sin Ivice Grnje. Upriličena je i jedna mala svečanost na kojoj je Gojko Despalatović, predsjednik MNK Maslina, uručio poklon Ivi Jelčiću za njegov 70 rođendan. Da ništa ne bi prepustili slučaju, na utakmici je bio i službeni liječnik dr. medicine rada Dubravka Bošnjak.

Druženje se nastavilo trećim poluvremenom do kasno u noć uz neretvanske specijalitete i delicije.

Tekst i fotografije: Sana