Sport

Mali nogomet: RUSI NAM USKRATILI POTPUNO SLAVLJE 

Mali nogomet

RUSI NAM USKRATILI POTPUNO SLAVLJE

Sinoć je u Osijeku završeno natjecanje u kvalifikacijskoj skupini C za odlazak na Svjetsko prvenstvo u futsalu koje će se održati u Litvi, rujan 2020.godine. U posljednjem 3.kolu Rusija je rezultatom 4:3 bila bolja od Hrvatske, te tako zaslužila izravni odlazak u Litvu na SP, dok će naša izabrana vrsta kao dugoplasirani pokušati to izboriti kroz dodatne kvalifikacije.


U prva dva nastupa u osiječkoj dvorani Gradski vrt mini vatreni su upisali dvije pobjede, 2:0 protiv Azerbajdžana i 3:2 protiv Slovačke. Kako je u 2.kolu Azerbajdžan svladao Rusiju 4:3 našima je u odlučujućem susretu s Rusima odgovarao i remi za osvajanje prvog mjesta. Međutim nije išlo, Rusi su bolje odigrali i na kraju slavili 4:3. S njima smo na EP u Beogradu odigrali neriješeno, isto ponovili u Dubrovniku u prvom krugu kvalifikacija pa se nadali da će nam treća biti sreća, ali ništa od toga. Da je u susretu prije ovoga Azerbajdžan svladao Slovačku, ostalo 3:3, nama bi i minimalni poraz od Rusa donio prvo mjesto i izravan put u Litvu.

Valjda nam sreća neće okrenuti leđa u dodatnim kvalifikacijama gdje će nam protivnik biti drugoplasirana reprezentacija iz skupine D (Kazahstan, Rumunjska, Češka, Slovenija) a tko će to biti saznat ćemo 5.veljače (srijeda) kada se igra posljednje kolo te skupine. Prvi susret tih dodatnih kvalifikacija igrat će se 9.travnja u Hrvatskoj, uzvrat tri dana kasnije.

Izbornik Mato Stanković

Iz Osijeka vam donosimo i mini fotogaleriju, tamo je bio i naš Boris Malić Šure, koji se između ostalog našao i s Victorom Beceirom, delegatom na ovom turniru. Inače, gospodin Beceiro je iz Barcelone a bio je delegat u Pločama na susretu reprezentacija Hrvatske i Italije.

Šure i delegat Victor Beceiro iz Barcelone
Navijači iz Ploča na tribinama Gradskog vrta

Jurica Vukojević

Foto: Boris Malić Šure

Konačni rezultat na semaforu