Sport

Mali nogomet: PORTO GOST VODEĆEG CAVTATA 

Super derbi 10.kola Županijske malonogometne lige igra se u subotu s početkom u 16 sati. Vodeći Cavtat dočekuje Porto Tolero, a nadmetanje će se odigrati u Čibači u dvorani OŠ Župa dubrovačka.

Nakon devet odigranih kola Cavtat je prvi s 25 bodova, na svom kontu imaju 8 pobjeda i 1 remi, jedina su momčad bez poraza. Porto Tolero je na petom mjestu, Pločani su odigrali susret manje, upisali su 6 pobjeda i 2 poraza. Bit će to dvoboj najefikasnijih napada i ponajboljih obrana, Cavtat 42:15, Porto 59:17.


Domaćini (Hasanović, Cicijelj, Kalauz, Krešić) su favoriti, prije svega zbog stalnosti momčadi, dok će trener Porta Boris Malić prije samog polaska u Čibaču saznati s kojim snagama kreće u derbi, ne samo ovog kola. Izgleda da bi se to moglo promijeniti od sljedećeg kola, u međuvremenu slijedi prijelazni rok, a svlačionica pločanskog ligaša trebala bi biti brojnija za tri kvalitetna pojačanja. Majicu Porta ponovno će nositi Josip Stjepanović i Ante Galić, a pridružit će im se i Alen Vuković. Razlog više da se u derbiju s Cavtatom, oni koji budu igrali, potrude pružiti maksimum i pokušaju ostvariti pozitivan rezultat.

Nakon ovog derbija Porto Tolero je u 11.kolu domaćin momčadi Lumbarde s Korčule.

Tekst i foto: Jurica Vukojević