Sport

MALI NOGOMET Ivan Marković neumoljiv za protivničke vratare

Veni, Vidi, Vici – ovako bi se moglo napisati za 34-godišnjeg malonogometaša Ivana Markovića koji gdje je igrao i za koga igrao vraćao se sa priznanjima, peharima i medaljama. U društvu tih, miran, povučen a na parketu drzak, neumoljiv i uspješan. Svoj nogometni put gradio je učeći prve nogometne korake kao i svi njegovi vršnjaci.


Počeo je u mlađim uzrasnim kategorijama Jadran Luka Ploče te nakon nekoliko godina tu sebe nije našao i okrenuo se malom nogometu. Prva dvoranska iskustva stekao je igrajući u ligi Metkovića s mladom ekipom Graničara s kojom je te iste godine osvojio prvenstvo. Nastavio je igrati za Ela Sport i s njima bio prvak lige, zatim dva prvenstva osvaja sa ekipom Vid te tri prvenstva igrajući za Villa Bili Komarna. U tih nekoliko sezona tri puta je podigao pehar kao najbolji igrač i najbolji strijelac prvenstva.

Njegove dobre igre i vrtoglavi uspon nije promakao bivšem malonogometnom prvoligašu Porto Tolero iz Ploča te ga dovode u svoje redove. Jednu sezonu je proveo u prvoligašu Vrgorcu. U UMA Pločanki igrao je za CB Kum gdje je bio prvak lige i najbolji igrač. Malonogometni put ga je odveo u UMA Makarska a tamo je igrao za Gornju Valu iz Drvenika te tri puta sa njima bio prvak lige. Okušao se u susjednoj BiH i ostavio zapažene rezultate igrajući za Brotnjo u dva navrata te oba puta sa njima bio viceprvak lige. Još je igrao za Zrinjski, Hercegovinu i Seljak Livno.

Malonogometne turnire u posljednje vrijeme igra uglavnom za Volarević Promet iz Metkovića sa kojima u zadnjih nekoliko godina osvaja turnire, a vrijedno je spomenuti da su 2021.pobjednici bili turnira u TRN-u koji se u malonogometnim krugovima drži kao najjači turnir na Balkanu.

Ove godine u tek završenoj sezoni UMA Pločanka igrao je za Baćinu sa kojom je osvojio prvo mjesto, proglašen najboljim strijelcem te podigao Trofej Sportskih Novosti kao najbolji igrač lige.

Reprezentativac je MUP-a Hrvatske te je dva puta sa reprezentacijom i oba puta u Nizozemskoj (2015. i 2019. godine) bio drugi na Svjetskom prvenstvu. Bio je član i malonogometne Hrvatske reprezentacije u mini u futsalu igrajući na travi.

Na razini države iz policijske uprave Dubrovačko-neretvanske sedam puta je proglšen za najboljeg igrača MUP-a. obzirom da svake godine se igra turnir županijskih uprava gdje je najjužnija županija najuspješnija a Ivan sa najviše nagrada.

UMA Metković na nedavnoj proslavi 40.godina postojanja upriličila je dodjela pehara Ivanu Markoviću koji je proglašen najtrofejnijim igračem svih vremena ove udruge malonogometnih amatera.

Piše: Branko Kulidžan / Slika: privatni album I.M.

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci