Sport

MALI NOGOMET: Dubrovački studenti testiraju Porto

Visokom, uvjerljivom pobjedom (8:0) na Grudi su malonogometaši Porto Tolera otvorili natjecanje u Županijskoj ligi.

Prvi domaći nastup imaju u subotu protiv momčadi SSSD UNIDU iz Dubrovnika. To je u biti momčad dubrovačkih studenata koji su poraženi u 1.kolu (0:2) od Dube Konavoske. Inače, županijska liga broji 17 sudionika, igra se jednokružno, svatko sa svakim po jedanput. Prvak, pobjednik osigurava plasman u 2 HNL-jug, prošle sezone je to bila momčad Ombla.

Prvo mjesto i povratak među drugoligaše je cilj pločanskih malonogometaša. Natjecanje je dugo i valja zadržati koncentraciju, fokusirati se na prvi sljedeći susret. Pločanima je najveći problem nepoznavanje suparnika, međutim ozbiljnost na svakom susretu trebala bi donijeti priželjkivane rezultate. Za subotnji ogled trener Boris Malić neće imati na raspolaganju Petra Marevića i Tomislava Domića, a Matej Marević je odustao od igranja. Susret se igra s početkom u 20,30 sati, prvotni termin bio je 16 sati međutim gosti su tražili da se igra kasnije i udovoljilo im se.


-Idemo probati dobiti ovaj dvoboj. Teško mi je bilo što prognozirati, ne poznam sastav gostiju, borit ćemo se pa što bude. Ako ništa drugo igramo na svom parketu, pa neka to bude naša početna prednost – nije baš rječit u najavi trener Malić.

Tekst i foto: Jurica Vukojević