Sport

Malene upisale osamnaesti poraz u prvenstvu

rukometni turnir u Metkovicu

Pločanske “malene” upisale su 18 poraz u ovoj sezoni 1. Hrvatske rukometne lige za žene pred nešto više od 350 gledatelja gdje su na svom parketu izgubile od drugoplasiranog Zameta sa 35:22. Domaće su povele sa 1:0, a onda gošće preuzimaju inicijativu i u 8. minuti susreta semafor je već pokazivao 8:1. Do kraja susreta nisu gostujuće igračice nisu dozvolile domaćim igračicama da rezultat izjednače ili da pređu u vodstvo. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 8:16, da bi već početkom drugog poluvremena gošće otišle na nedostižnih 12 pogodaka razlike (8:20), a sredinom drugog dijela i velikih 16 pogodaka razlike (10:26). Tada trener Zameta, nekad poznata igračica Andrijana Prosenjak daje priliku igračicama s klupe da se upišu u strijelce što jedino nije iskoristila Iva Karlić. Zadržale su prednost i utakmicu privele kraju sa 13 pogodaka prednosti 22:35.

U Dalmatinki pod vodstvom trenera Ivana Jerkovića bolje od ostalih bile su Josipa Tomić sa 8 i Lea Franušić sa 6 pogodaka, a još su postigle pogotke Klara Arar i Anđela Marinović, po 3 pogodka, Lucija Ivičević i Magdalena Žderić po 1 pogodak. Još su igrale Magdalena Bakula, Klara Erceg, Sara Tomašević, Antonija Šimić (nakon duže pauze zbog ozljede i operacije), Matea Krilić, Nikolina Žderić, Anamarija Boras i Andrijana Vlatka Jelčić koja je upisala 10 obrana.

Dalmatinka je posljednja sa 18 poraza, 1 pobjedom i 1 neriješenim rezultatom te zauzima posljednje mjesto sa svega 3 boda, ispred nje su Samobor sa 6 bodova i Bjelovar sa 10 bodova. U sljedećem 21. kolu koje je na rasporedu 8. travnja(srijeda) Dalmatinka kod kuće igra sa Sesvete Agroproteinkom.


Pripremio: Sana