Sport

Mađarski paraolimpijci pripremaju se u dolini Neretve

Hungarian Para kajak-kenu tim ovih dana posjetio je dolinu Neretve gdje na Maloj Neretvi odrađuju svoje redovne proljetne pripreme. Pored priprema na vodi svoje kondicione vježbe odrađivali su i u Ultimate Sports Body clubu, gdje ih je posjetila ekipa Metković Newsa.


Tim se sastoji od trinaest članova među kojima su i srebreni olimpijac sa paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru 2016. godine Suba Róbert te Rozbora András zlatni sa natjecanja u Moskvi 2014. godine. Njihov trener Róbert Weisz u kratkom razgovoru nam je istaknuo kako se tu nalaze u sklopu priprema za predstojeće paraolimpijske igre u Tokiju. Imaju već tri predstavnika koji su ušli u konkurenciju dok drugi još rade na kvalifikacijama:

– Svakog proljeća ili jeseni na pripreme idemo u jednu od mediteranskih zemalja, bilo Španjolsku, Italiju ili Hrvatsku. Ovog puta izabrali smo Opuzen i Malu Neretvu. Mjesto je jako dobro za naše pripreme, klima i stanje vode nam pruža brojne mogućnosti, a i cijela regija je prelijepa. Kao tim smo prvi put ovdje, iako sam ja već bio sa drugim timom prije dvije godine na europskom kajak-kanu prvenstvu. – rekao je Weisz te dodao da je radi koronavirusa u Mađarskoj sve zatvoreno.

Tekst i foto: metkovic-news.com

 

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci