Sport

Luka Pršlja među Jadranašima

Mladi 19-godišnji vratar Luka Pršlja novi je član plave svlačionice s ušća Neretve. Dogovorom mostarskog Zrinjskog i Jadrana LP nadareni vratar će sljedeću sezonu provesti na posudbi u pločanskom trećeligašu, odnosno drugoligašu. Rezultat je to već dobro uhodane suradnje ovih klubova, uz naglasak kako je glavni operativac plemića Danko Šulenta nosio majicu jadranaša 90-ih prošlog stoljeća. Svi ga se sjećaju kao beskompromisnog stopera.

Pršlja je nogometno školovan u zagrebačkom Dinamu, gdje je bio u mlađim uzrastima deset godina, od osme do 18. godine. Branio je za juniorsku momčad Dinama u UEFA Ligi mladih, u siječnju je stigao među plemiće i potpisao na tri pol godine. Ujedno je i U-19 reprezentativac BiH.

Želja mu je kroz nastupe u SuperSport 2. NL steći iskustvo i nametnuti se stručnom stožeru prvaka BiH. Naravno, najprije se treba ustaliti na vratima jadranaša, pridobiti povjerenje struke plavih, a debi je imao danas u petoj pripremnoj provjeri u Kaštel Gomilici, na gostovanju kod GOŠK-a.


Tekst i foto: Jurica Vukojević/Radio Ploče

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci