Sport

Luka Gašpar osigurao dvije medalje na Svjetskom prvenstvu u Kini!

Naš mladi Pločanin, juniorski boćarski reprezentativac, Luka Gašpar na juniorskom Svjetskom prvenstvu koje se održava u dalekoj Kini osigurao je dvije medalje. Tako nastavlja uspješan niz reprezentativnih nastupa, s europskog sada se prebacio na svjetski tron. Inače, Luka je ljetos proglašem najboljim sportašem našeg grada u izboru Ploče Online, zaslužio je nagradu Lopoč koja mu je uručena na prepunoj Močvari.

Luka se plasirao u finale bližanja i izbijanja u krug, a suparnik za zlato i naslov svjetskog prvaka bit će mu predstavnik Francuske. Dakle, tu je osigurao najmanje srebro, mi mu držimo palčeve za najsjajnije odličje. U parovima Luka Gašpar i Filip Matijašević iz Pazina dobili su danas u četvrtfinalu Sloveniju te će se u polufinalu sastati s juniorima Srbije. U toj disciplini za sada ima broncu.

Bravo za našega Luku, želimo mu svu sreću u nastavku SP gdje igra za naslov svjetskog prvaka i za novo finale Svjetskog prvenstva.


Najveći navijač svakako mu je mlađi brat kojeg se može redovito vidjeti na boćarskim terenima SC Močvara kako uporno vježba i to vrlo uspješno. Ne bih nas začudilo da u dogledno vrijeme braća Gašpar iz Ploča postanu nedodirljivi tandem boćarskog sporta, ne samo kod nas.

Tekst i foto: Jurica Vukojević / Ploče Online