Sport

Luka Gašpar novi je član prvoligaša BK Metković

Iako je za boćare sezona davno završila, a prvenstvo za novog prvoligaša BK Metković počinje tek u studenom, iz tog kluba stigle su oku i uhu ugodne vijesti, prenosi portal Metkovic news.

U nastojanjima da u prvoj prvoligaškoj sezoni nakon dugih pet godina ne bude autsajder, uprava se potrudila ugovoriti dolazak reprezentativnih boćarskih zvijezda iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, pa krenimo redom.

Boje metkovskog boćarskog prvoligaša u novoj sezoni branit će Luka Gašpar, dosadašnji član BK Ploče, osvajač srebrne medalje s Europskog prvenstva u preciznom izbijanju te višestruki prvak Hrvatske u više disciplina. Taj 18-godišnjak bit će bez sumnje jedan od najvažnijih igrača za momčad trenera Joze Bebića.


Metkoviću je pristupio i Mate Čorluka, devetnaestogodišnji bivši član HE Dubrovnik, juniorski reprezentativac BiH i osvajač dvije brončane medalje na Svjetskim prvenstvima, inače član BK Grude (BiH).

Treća prinova BK Metković je Bruno Jurica iz BK Čapljina, prvaka Bosne i Hercegovine.

Novost je i da su iz kluba otišli Željko Vladimir u HE Dubrovnik i Marin Vučković u BK Vrućica Trpanj. Pripreme boćara Metkovića počet će u rujnu.

Metković NEWS

Foto: Boćarski klub Metković