Sport

Lokomotiva na pločanski pogon

Rukometašice zagrebačke Lokomotive po peti put su osvojile pehar namijenjem pobjednicama Hrvatskog kupa. U finalu odigranom jučer u Umagu djevojke trenera Nenada Šoštarića su slavile rezultatom 29:19 protiv Podravke. Tko je mogao očekivati ovakvu konačnu razliku u korist Lokomotive? Međutim, prema viđenom od sredine prvog dijela pa do kraja susreta sve je bilo u znaku Lokomotive.

Značajan doprinos više nego zasluženom trijumfu lokosica dale su i dvije bivše igračice naše Dalmatinke. Na vratima je briljirala reprezentativka Tea Pijević s 14 obrana (43 % uspješnosti) te na desnom krilu u nastavku susreta Anamarija Boras s 3 pogotka (uz realizaciju 3-4). Tea je u biti zaštitni znak pokretljive i čvrste obrane Lokomotive, a Anamarija maksimalno uspješno koristi dodijeljene joj minute. Uz dva obranjena sedmerca, koja su donijela dodatnu sigurnost sastavu iz Zagreba, s tri dalekometno bačene konte, ono što se kaže u trepavicu pogođene suigračice, Pijević je uz kapetanicu Larissu Kalaus (11 pogodaka) bila prvo ime finala. One su uz Kajfeš odskakale u odličnom kolektivnom izdanju pobjednica.

Po viđenom u izravnom prijenosu Boras, koja je prvi dio susreta odgledala s klupe, zadužena je za dobro raspoloženje i glavna je navijačica suigračicama na parketu. Kad je započela u nastavku vrlo brzo se istakla u sigurnoj realizaciji s desnog krila. Čestitke, bivšim Dalmatinkama na zasluženo osvojenom trofeju pobjednica Kupa. Možda vrijedi spomenuti još nekoliko sitnica vezanih uz ovo finale. U sastavu Podravke posljednjih 12 minuta odigrala je još jedna bivša Dalmatinka, Lea Franušić bila je solidna uz 2 pogotka iz 4 pokušaja. Trener Lokomotive i izbornik Hrvatske Šoštarić nadmudrio je svoju pomoćnicu u reprezentaciji, trenericu Podravke i legendu našeg ženskog rukometa Snježanu Petiku, a Petika će se moći pohvaliti naslovom prvakinja Hrvatske u debitantskom nastupu na klupi Koprivničanki, dakle ovoga puta, na kraju sezone 2017/18 bit će 1:1.


NA SLICI: RK DALMATINKA, siječanj 2012.godine, Tea Pijević (16) i Anamarija Boras (3)