Sport

Lokomotiva bez milosti prema Dalmatinki

rk dalmatinka by jurica vukojević

U posljednjem, 13. kolu prvog dijela 1. HRL za žene u Domu športova u Pločama domaćin Dalmatinka je poražena od Lokomotive iz Zagreba sa 22:17. Početak utakmice bio je vrlo dinamičan i “malene” su krenule agresivno sve do 18. minute kada se rezulata iz napada u napad mjenjao u korist jednih ili drugih. Snažnije i sigurnije igračice Lokomotive tada preuzimaju inicijativu i u 28. minuti susreta imaju najveću prednost od 6 pogodaka razlike (8:14), da bi se na odmor otišlo rezultatom 9:14.
Drugo poluvrijeme donosi još otvoreniju igru i domaće igračice u 39. minuti su samo jedan pogodak zaostatka, da bi u odlučnim trenutcima posustale, što su gošće znale iskorititi i privesti kraju utakmicu u svoju korist i odnijeti bodove iz Ploča, a Dalmatinki ostaje i dalje borba u drugom dijelu natjecanja za ostanak među najboljim. Zanimljivo da je na vratima Lokomotive bila Ivana Jelčić, koja je svoje prve rukometne korake počela upravo u ovoj dvorani, sa svojih 18 obrana.

Pošto je unaprijed Dalmatinka izašla u susret Podravki i odigrala utakmicu 14. kola, slijedeći ogled im je za 14 dana i to u Zelini protiv istoimene ekipe.

Za Damatinku su pogotke postigle Josipa Tomić i Andrea Klarić po 4, Anđela Marinović i Marija Radoš po 3, te po jednom su pogađale Anamarija Boras, Anđela Lekić i Lea Franušić. Vratarka domaćih Andrijana Vlatka Jelčić imala je samo 8 obrana, a igrale su još Magdalena Bakula, Sara Tomašević, Klara Arar, Lara Ana Šešelj, Josipa Štrbić, Lucija Ivičević, Magdalena Žderić, Nikolina Žderić, trener – Ivan Jerković.


Tekst: Sana
Foto: Jurica Vukojević