Sport

LIGA JE JAKA, CILJ GORNJI DOM: Gusar otvara prvenstvo gostovanjem kod Župe dubrovačke

Generalnom probom u Metkoviću nogometaši kominskog Gusara zaključili su pripreme i okrenuli se slaganju zadnjih sitnica uoči nedjeljnog otvaranje nove sezone gostovanjem kod Župe dubrovačke.

Žuta podmornica dobila je i novog trenera Josipa Tošića, dosadašnjeg pomoćnika i suradnika Gorana Prolete u Neretvancu. Tošić će kormilariti posadom koja je doživjela brojne promjene.

Josip Tošić

Toni Babić, Anđelko Babić, Tomislav Dodig, Dane Dominiković, Ivan Šutić Galić i Frane Jurković više nisu stanovnici žute svlačionice na Pržini. Čak 12 novih je lica u odnosu na prošlu sezonu, što povratnika, što pojačanja, među kojima svakako treba istaknuti dvojicu iskusnih Franu Jerkovića i Antu Sršena, čija je posljednja destinacija bila Neretva.


Gusar je prethodnu sezonu okončao na petom mjestu, više se i ne pamti kada je među prvoligašima najjužnije županjie bio u donjoj polovici redoslijeda.

Mnogi žute, spominjući igrački kadar, svrstavaju među najkvalitetnije momčadi natjecanja. Spominju se u užem krugu favorita, uz branitelja naslova Metković, povratnika iz 3 HNL-jug BŠK Zmaj, te Croatiju, Župu dubrovačku i Slaven. Gusarima je raspored na samom početku donio izravna sučeljavanja sa Župom, te kući sa blatskim Zmajevima.

Po svemu sudeći, moglo bi ovogodišnje izdanje 1 ŽNL Dubrovačke – neretvanske donijeti brojna uzbuđenja i neizvjesnosti do samog kraja.

Novom strategu žutih Tošiću bit će ovo vatreno krštenje u samostalnom vođenju seniorske momčadi. U seniorski nogomet uveo ga je Marin Oršulić, a posljednje dvije sezone mogao je iz prve ruke učiti od uspješnog trenera Neretvanca Prolete. Kako kaže, na neki način, bilo mu je suđeno da mu u novom izazovu polazna stanica bude Gusar. Uskoro će biti vlasnik UEFA A licence.

– Zadovoljan sam odrađenim u pripremama, dobra ekipa, dobra atmosfera, dosta je novih igrača i vjerujem da ćemo dobro broditi natjecanjem. Liga je iznimno jaka, a ja se nadam da ćemo svi skupa opravdati očekivanja i Gusarov brod dovesti gdje mu je i mjesto, a to je gornja polovica, bliže vrhu – govori ovaj inženjer elektrotehnike, totalno zaražen nogometom.

Boje žutih s Pržine branit će: Luka Benić, Tomislav Vladimir, Dalmatino Barbir, Srećko Bošković, Antonio Bubalo, Zvonimir Dalmatin, Tihomir Jelavić, Tino Karamatić, Andrija Medak, Ante Medak, Ivan Medak, Nikola Medak, Patrik Medak, Alen Oršulić, Nikola Popovac, Ivan Popović, Ante Sršen, Marko Tarana, Nedo Vlahović, Martin Šuman, Vladimir Franić, Zdenko Jelčić, Domagoj Jerković, Frane Jerković, Domagoj Laura, Marin Mateljak, Marin Puljan, Marko Šuman. (jv)

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci