Sport

Leo Petrović na prekretnici karijere: Potvrdio talent, očekuje novi iskorak

Odmor provodi u Splitu, prvih pet šest dana po završetku natjecanja bio je kod Lea Margana u Rijeci, suigrača koji mu je bio cimer tijekom zajedničke prve seniorske sezone među jadranašima. Dva Lea, dva lava, jedan na vratima, drugi stalna opasnost protivničkim vratarima. Sigurno će obojica dobro pamtiti sezonu potvrde talenta i afirmacije. Margan zna gdje će biti sljedeće sezone, u matičnom Orijentu, a drugi Leo, Petrović još uvijek ne zna novu destinaciju. Zanimanja za njegove usluge ima, još ništa konkretno, a kako je ugovorom vezan s Hajdukom do 30.lipnja i tu činjenicu vrijedi uzeti u obzir.

– Čekam, nema žurbe, strpljen spašen, nadam se da ću u konačnici biti zadovoljan i napredovati u karijeri. Sezona među jadranašima je za pamćenje, bilo je odlično u svakom pogledu, a rad s trenerom Mišom Krstičevićem pokazatelj mi je kako rade istinski profesionalci, naučio sam puno toga i uopće ne sumnjam koliko će mi to značiti i pomoći u daljnjoj karijeri – govori dojučerašnji plavi 11.

Petrović je odigrao 28 susreta, preskočio je dva zbog žutih kartona, zanimljivo oba protiv Bjelovara i oba su završena bez pobjednika i pogodaka, 0:0. S 15 pogodaka drugi je klupski i četvrti strijelac lige, uz šest asistencija. Bio je opće opasnost s obje krilne napadačke pozicije, posebno u proljetnom nastavku natjecanja. Jednostavno je eksplodirao u drugom dijelu natjecanja, rastrčan, prodoran, kombinatoran, efikasan.


Upisao je i prvi seniorski hat-trick. Možda se to dalo naslutiti nakon pruženih igara u pripremnom razdoblju na Memorijalnom turniru Andrija Anković u Gabeli, gdje je proglašen najboljim igračem.
O ovom nadarenom 20-godišnjem napadaču biranim riječima govori i iskusni trener Mišo Krstičević, naglašavajući da ima sve preduvjete za postati kvalitetan prvoligaški igrač, brzinu, udarce s obje noge, razumijevanje igre.

 

Izvjesno je da na Jadranovu u novoj sezoni navijači Pločana neće gledati ovog omalenog i okretnog brzanca, jednog od svojih ljubimaca. Međutim, bit će mislima uz njega gdje god nastavi karijeru, uz želje da što češće reprizira izdanja iz netom završene sezone u plavoj majici kluba s ušća Neretve.

Tekst i foto: Jurica Vukojević/Radio Ploče

 

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci