Sport

Lađarski kupovi: Novi testovi za lađare i lađarice

Kako se bliži početak 26.Maratona lađa, odnosno 10.Maratona lađarica, tako je sve življe i zanimljivije među lađarskim posadama, kako na Neretvi, tako i na kontinentalnom dijelu Hrvatske.

Svakodnevne pripreme su u punom zamahu, posebno kod onih koji ciljaju na mjesta u samom vrhu. Prema informacijama koje pristižu iz lađarskih krugova na spisku favorita ili onih koji se tako osjećaju podosta je imena. U obje konkurencije.

Prošle godine zlatna odličja otišla su na kontinent, pobjednici su bili lađari Zagreban i lađarice Siska.
Nakon pripremnih, oglednih, natjecanja održanih u Lipiku, Kominu i Boroviku (Đakovo) slijede novi okršaji.


U organizaciji UL Gospa Karmelska u Krvavcu se 8.srpnja održava 19. Kup Gospe Karmelske, najdugovječnije je to natjecanje uoči maratona, vesla se od Krvavca do Metkovića i natrag, ukupno 15 km. Među lađarima ovo nadmetanje se kolokvijalno naziva malim maratonom, pobjednik prošle godine bili su, u jakoj konkurenciji, lađari Općine Slivno ispred Stabline i Zagreba.

Inače, u Lipiku i Boroviku pobijedili su lađari Zagreba, u Kominu posada Stabline.

UL Baćina 22.srpnja organizira 3. Kup Sedam jezera na prelijepim Baćinskim jezerima, u ženskoj konkurenciji. Prošle godine pobjednice su bile domaće lađarice ispred metkovskih Gusarica. Lađarice Baćine su na prošlom 9.

Maratonu lađarica došle do svoje prve medalje na ovom natjecanju, brončane. Pobjeda na domaćem Kupu bila im je baš poticaj za kasniji dobar nastup na maratonu. Lađarice Siska pobijedile su na natjecanjima u Lipiku i Boroviku, čini se u dobroj su formi pred jubilarni 10.Maraton lađarica, na kojem brane naslov pobjednica.

26.Maraton Lađa na Neretvi, od Metkovića preko Opuzena do Ploča (22,5 km) na rasporedu je 12.kolovoza sa startom u 17 sati ispod Lučkog mosta u Metkoviću.

Prethode mu 10. Maraton lađarica od Metkovića do Opuzena (10 km) 10.kolovoza i Kup Slobodne Dalmacije, brzinske utrke za startne pozicije na maratonu, u Opuzenu na Maloj Neretvi 9.kolovoza.

Piše: Jurica Vukojević/Radio Ploče

Foto: Jure Zovko

 

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci