Sport

KUP: MAESTRAL – GUSAR U KOMINU

U nedjelju, 24.veljače, susretima 1.kola kreće kup natjecanje u našoj županiji. Natjecanje se najprije odvija po Nogometnim centrima, pa evo kompletnog rasporeda.

NC NERETVA: Maestral – Gusar, Jadran LP – Neretva, slobodni Neretvanac i Metković. NC PELJEŠAC: Orebić – SOŠK 1919, Putniković – Grk, slobodni Faraon i Rat. NC KORČULA – LASTOVO: Omladinac – ŠD Smokvica, slobodni BŠK Zmaj. Hajduk 1932 i Žrnovo. NC DUBROVNIK – ŽUPA DUBROVAČKA – KONAVLE: Konavljanin – Župqa dubrovačka, Slaven – Enkel, Croatia – Sokol, slobodan GOŠK Dubrovnik.

Naslov pobjednika od prošle sezone brani pločanski trećeligaš Jadran LP. Što se tiče susreta ovoga našega neretvanskog dijela u nedjelju se igra samo jedan. Na kominskoj Pržini Maestral će biti „domaćin“ Gusaru jer se igralište Liman u Krvavcu obnavlja i još se na njemu ne može igrati. Bit će to nadmetanje starih suparnika, prvih susjeda, sraz jesenskih doprvaka u prvoligaškoj (Gusar) odnosno drugoligaškoj (Maestral) županijskoj konkurenciji. Gusar je drugi iza Croatije, Maestral je prvi pratitelj Faraona.


Inače, Maestral je kompletnu jesensku polusezonu odigrao u gostima. Gusari su favoriti u ovom susretu, prije svega zbog kvalitete momčadi i trenutne spremnosti, međutim kup je oduvijek nepredvidiv i nosi brojna iznenađenja. Susret u Pločama između jadranaša i Neretve neće se igrati u nedjelju jer dan ranije, u subotu, kreće proljetni nastavak 3 HNL – jug pa će Pločani i Metkovci svoj ogled odraditi u utorak, 26.veljače.

Susret Maestral – Gusar igra se u nedjelju u Kominu s početkom u 15 sati.

Tekst i foto: Jurica Vukojević

Na fotografijama detalji sa susreta Gusar – Maestral iz listopada 2016.godine