Sport

KUP: Dalmatinke večeras u Sinju

Nakon pobjede protiv Metkovića rukometašice našeg prvoligaša Dalmatinke imaju večeras novi kup ispit. U Sinju s početkom u 19,30 sati igraju protiv istoimenog drugoligaša, velikog rivala iz prošle sezone u 2 HRL – jug (ž). Dalmatinke su svakako favorit, ako ništa a ono zbog ranga kojem pripadaju, međutim opreza nikad dosta. Posebno kada se radi o kup natjecanju a na drugoj strani je stari suparnik. Sinjankama neće nedostajati motiva međutim svoju računicu imaju i Pločanke.

U slučaju pobjede Dalmatinka će sljedeću stepenicu u kupu imati za 14 dana kada bi gostovala kod pobjednika susreta  Zadar – Vranjic.  U sastavu večeras neće biti Andree Klarić, na klupi trenera Ivana Jerkovića, mijenjat će stari rukometni lisac Ante Jerković. Prošle sezone u drugoligaškoj konkurenciji dva puta je mijenjao spriječenog Ivana i oba puta pobjedio s djevojkama. Nastavlja li taj niz večeras, vidjet ćemo.

U svakom slučaju, desna ruka bit će mu Stipe Tomašević.


Ovoga vikenda igra se 10.kolo 1 HRL (ž) i onda slijedi prvenstvena stanka do polovice siječnja 2019. Dalmatinka će susret protiv Umaga igrati u nedjelju (18.studenog) s početkom u 18 sati, a ne kao do sada subotom.

Tekst i foto: Jurica Vukojević