Sport

Krstičević: Proljeće će biti izazovno, a mi nemamo nikakav imperativ

Jadranaši u drugi dio natjecanja kreću s vodeće pozicije, imaju četiri boda više od prvog pratitelja Sesveta. Proljetni nastavak otvorit će derbijem 16. kola u Belišću kod istoimenog domaćina. Iza plavih s ušća Neretve je 40-ak odrađenih treninga i pet oglednih susreta.

-Zadovoljan sam pripremnim razdobljem, odnosom momaka na treninzima i kompletnom atmosferom. Bilo je zaista radno i uspješno, a kao i u drugom momčadima bilo je izostanaka zbog sitnih ozljeda, prehlada i viroza. To se uvijek može očekivati i sastavni je dio svakodnevnog rad. Jedino nas je, za kratko, poremetila ozljeda kapetana Ivana Raiča na prvom pripremnom susretu, međutim oporavak ide dobro. S njim posebno radi naš kondicijski Željko Boljević, nema žurbe i kada bude potpuno zdrav vratit će se u konkurenciju. Raja je uporan i karakteran momak, vjerujem da će on to sve junački izdržati, nedostaje i njemu igre – uvodno će trener Krstičević.

Odmah na početku želio se Krstičević zahvaliti Boljeviću za sve što je učinio tijekom ovih priprema:


-Svaka mu čast za ovih mjesec i pol dana rada, nesebičnoj pomoći, puno nam je ovo značilo. I svi momci su uživali raditi s njim, naučili su mnogo novosti iz ove domene vježbanja i sigurno će im biti od koristi u budućoj karijeri.

Svlačionica plavih doživjela je neke promjene u odnosu na jesen, petorica su otišla, stigla su nova petorica nogometaša na Jadranovo. Tu su sada u ozbiljnjoj rotaciji Nikola Čepo, Nikola Čupić, Ivan Abramović, Malek Amdouni i Patrik Bošnjak. Redom mladci željni dokazivanja.

-Momci su se dobro i brzo uklopili, ima tu zanimljivog materijala i vjerujem da će nam biti od pomoći. Naravno, svaki od njih morat će radom i ozbiljnim pristupom zaslužiti minutažu. Na treningu se zarađuje mjesto u početnoj postavi i mjesto u zapisniku utakmice, znaju oni to sve dobro – naglašava strateg jadranaša.

Jadran LP (FOTO: J. Vukojević)

Čak osam sudionika SuperSport 2. NL prijavilo se za licencu za viši rang, među njima su i Pločani. Može se očekivati zanimljiva i uzbudljiva borba za što bolje pozicije u proljetnom nastavku, a evo čemu će težiti Krstičević i njegovi plavi:

-Svjedoci smo da je dosta momčadi doživjelo kadrovske promjene, neki su se znatno pojačali, a vidim i da ih dosta najavljuje borbu za sam vrh. Čeka nas sve skupa 15 izazovnih kola, u startu imamo prvu poziciju, ali naglašavam kako nemamo nikakav rezultatski imperativ. Četiri, pet momčadi je u konkurenciji za najbolji plasman, puno faktora će odlučivati o konačnom redoslijedu na vrhu. Želim, prije svega, da nas zaobiđu ozljede. Zatim, da nam kompletan fokus bude samo na prvom sljedećem susretu. Od momaka tražim maksimalnu koncentraciju i odlučnost na svakom susretu, ništa i nikad lako ćemo. Može se dogoditi i po koji slab dan, ali volja i želja ne smiju biti upitni. Proljeće je, inače, nova priča, s novim iskušenjima. Sada se okrećemo slaganju posljednjih kockica za prvi proljetni nastup i gostovanje kod kvalitetne momčadi Belišća.

Zanimljivost je svakako što će prva dva proljetna susreta jadranaša biti u izravnom prijenosu na MaxSportu TV. Kako kaže jedan stari navijač kluba s ušća Neretve, tko je mogao vjerovati da ću iz fotelje gledati moje jadranaše.

Piše: Jurica Vukojević/dalmatinskinogomet.hr

Foto: Jurica Vukojević

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci