Sport

KRENULI JADRANAŠI: U novu sezonu bez Čaglja, Paponje, Juračića..

S pripremama za novu sezonu krenuli su nogometaši pločanskog trećeligaša Jadran LP.

Na prvom okupljanju novom treneru Marinu Oršuliću i njegovom pomoćniku Goranu Oršuliću odazvala su se 24 nogometaša. Zbog poslovnih obveza na prozivci nisu bili najiskusniji Dino Primorac i Robert Pijević.

Od prošlogodišnjeg kadra nedostaju Ivan Paponja, novi član Širokog Brijega, te Zdenko Turudić, Bruno Moro, Borna Juračić i vrsni vratar Marko Čagalj. Juračić se vraća u Kanadu, Turudić i Moro zbog posla ne mogu ispunjavati i uskladiti sve obveze prema trenažnom procesu.


Iznenađenje je odlazak vratara Čaglja, koji prema informacijama iz kluba prekida igračku i započinje trenersku karijeru. Paponja i Čagalj u prošloj sezoni bili su jadranaši s najvećom minutažom, nastupili su na svim susretima.

Od novih lica na prvom treninugu, uz Cipranina Giorgosa Theodosioua, radu s prvom momčadi priključeno je šest sedam juniora koji će pokušati izboriti svoje mjesto u rosteru za sljedeću sezonu.

Kroz ovaj tjedan zaključiti će se lista pojačanja, a nova imena koja će popuniti deficitarne pozicije priključiti će se radu čim se utanače sve pojedinosti buduće suradnje.

U svakom slučaju, na ušću Neretve mogli bi ponovo gledati konkurentnu momčad među trećeligašima juga. (jv)