Sport

Krenule Pločanke, stigla Lucija Ivanda

Ivan Jerković poveo je svoje Dalmatinke u pripreme za novu sezonu. Kompletne pripreme rukometašice s ušća Neretve odradit će u svom gradu.


Na prvom okupljanju manje više poznata lica. Od prošle sezone nema Andreje Vugdelije, a zbog nastupa za kadetsku reprezentaciju Hrvatske na Europskom prvenstvu izostala je Nina Burđelez. Iz opravdanih razloga nije bilo Anđele Zelić (posao) i Eme Barbir (bolest).

Naravno, obje će biti dio rostera za sezonu koja starta 9. rujna gostovanjem u Dugom Selu. Novo ime u sastavu Dalmatinke bit će Lucija Ivanda, 22-godišnje lijevo krilo, koja je stigla iz Bjelovara.

Po svemu sudeći Ivanda će biti pravo pojačanje za pločanski sastav, jer radi se o bivšoj juniorskoj reprezentativki i jednoj od najboljih rukometašica trećeplasiranog Bjelovara u prošloj sezoni.Uostalom, proglašena je najboljom rukometašicom Bjelovarsko-bilogorske županije prošle godine. Zanimljiv je svakako razlog dolaska.

Ivanda je u dolinu Neretve stigla s momkom Domagojem Grizeljom, novim igračem premijer ligaša Metković Mehanike, pa se odlično poklopilo za njen nastavak karijere u Dalmatinki, a Dalmatinka neočekivano dobila vrsnu igračicu.

Očekuje se u skoro vrijeme dolazak još nekoliko mladih i nadarenih rukometašica.

U sklopu priprema pločanski prvoligaš odigrat će niz oglednih susreta, kojima treba dodati i nastup na turniru koji će organizirati krajem kolovoza povodom obilježavanja 45. rođendana kluba.

Piše: Jurica Vukojević/Radio Ploče

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci