Sport

Kreću dva memorijala u dolini Neretve

Uskoro, u razmaku od nekoliko dana počinju memorijalni malonogometni turniru u Krvavcu i Metkoviću, u spomen na poginule Neretvane, hrvatske branitelje Marija Nikolića Kiša i Eugena Erjauca.

Ovi tradicionalni turniri igraju se na male branke, četiri protiv četiri, iznimno su zanimljivi i uzbudljivu, uz znatnu posjećenost od prvog do zadnjeg dana natjecanja. Naravno, okupljaju ono najbolje što neretvanska dolina ima u malom nogometu. Termini odigravanja susreta su u večernjim terminima pod reflektorima.

Na igralištu SRC Guvna u Krvavcu 28.lipnja (srijeda) starta 18.MMNT Mario Nikolić Kiš u organizaciji mjesne sportske udruge. Završna finalna večer je zakazana za 14.srpnja, a naslov pobjednika od prošle godine brani momčad Bobovište, predvođena Antom Sršenom, bivšim hajdukovcem, neokrunjenim kraljem igre na male branke, inače najboljim igračem i strijelcem zadnjeg izdanja ovog turnira.


Organizator su, po običaju, za tri prvoplasirane momčadi pripremili pehare i medalje, te novčane nagrade, a praznih ruku neće otići najbolji igrač i strijelac natjecanja.

U organizaciji metkovskog MNK Killersi, na igralištu u Orašini, 1.srpnja (subota) kreće 13.MMNT Eugen Erjauc u muškoj i ženskoj konkurenciji, finalni dan je 18.srpnja. Prošle godine pobjednik u muškoj konkurenciji također je bila momčad u kojoj nastupa Ante Sršen, ali pod nazivom Carpe diem. Najbolji igrač tada je bio Anto Galić (Carpe diem), a prvi topnik Ivica Kolakušić (Uzdol).

Kod djevojaka pobjednice su bile igračice Ekipe iz susjedstva, predvođene najboljom igračicom i strijelkinjom turnira Lucijom Borovac. I ovoga puta najuspješnijima u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji slijede vrijedne nagrade.

Tekst i foto: Jurica Vukojević/Dalmatinski nogomet

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci