Sport

KREĆE ŽUPANIJSKA LIGA: Derbi je u Kominu, Gusar dočekuje Croatiju

NOGOMET DERBI JE NA KOMINSKOJ PRŽINI

Nova prvoligaška sezona naše županije kreće u nedjelju susretima 1.kola koji počinju u 16,30 sati. Istih je 12 sudionika iz prethodne, u ožujku prekinute sezone.

Korona situacija je, kao i svim sportašima, remetila plan priprema, pa je teško procijeniti tko i s kakvim mogućnostima ulazi u natjecanje. Netko je više, netko manje trenirao, netko je odigrao nekoliko, a netko jedan ili nijedan pripremni susret. Kad se zahukta natjecanje znat će se i otkriti pravi favoriti. Tu se godinama vrte i spominju Croatia, Župa dubrovačka, Orebić, Gusar, Metković, Slaven..


U svakom slučaju mogli bi pratiti zanimljivo i uzbudljivo natjecanje, a na otvaranju odmah derbi, i to u Kominu gdje će Gusar na svojoj Pržini ugostiti uvijek jaku Croatiju. Stari su to suparnici, Croatia je sezonu prekinutu u ožujku završila na drugom mjestu, Gusar na četvrtom. Sam je početak natjecanja i teško je očekivati punu spremnost, ali kvaliteta momčadi i rivalitet daju naslutiti da će to biti pravi derbi.

Gusar u novu sezonu ulazi s novim trenerom, riječ je o profesoru Renatu Ćopi, a što se igračkog kadra tiče nije bilo nekih velikih promjena.

U rosteru žutih je 25 nogometaša (T. Vlahović, Babić, Karamatić, S. Vlahović, Jelavić, Dalmatin, Dodig, N. Vlahović, Dominiković, M. Šuman, Popović, Martić, Laura, Šuti Galić, Čupić, P. Medak, A. Medak, Bebić, Vladimir, Jurković, Popovac, Batinović, A. Šuman, Benić), a odigrali su samo jednu pripremnu utakmicu u kojoj su s 2:0 svladali Metković.

– Pripreme su dijelom bile uspješne, želja je mjesto među četiri prve momčadi. Bit ćemo tvrd orah svima, u Kominu nitko nije favorit i očekujem pozitivan rezultat. Nastojat ćemo se nadigravati sa svima i jedini imperativ bit će ispunjavanje dogovorenog – najavljuje trener Žute podmornice Ćopo.

RASPORED 1.KOLA 1 ŽNL DN: Konavljanin – Maestral, Slaven – Žrnovo, Metković – Jadran Smokvica, Hajduk 1932 – Župa dubrovačka, Orebić – Sokol, Gusar – Croatia. (jv)

Možda ti se sviđa

Stipe Tomasevic
Sport

Stipe Tomašević tajnik RK Dalmatinke: Visinu odštete za Valentinu Blažević nije odredio klub već HRS, Dalmatinka nije spriječila njen odlazak u Podravku!

U tekstu objavljenom 15.lipnja na portalu rukomet.hr pod naslovom „Sesvete upecale golgetericu iz Knina; Valentina Blažević: Mislim da nisam pogriješila,
Sport

MNK Porto Tolero: Sedam ”komada” u mreži Trogira; po dva gola Krilić i Korljan

U Pločama je odigrana prva utakmica 3. kola gdje je Porto Tolero ugostio Trogira i slavio sa visokih 7-0. Strijelci