Sport

Kreće nova sezona stolnoteniske lige Grada Ploča

stolni tenis by attcnc.org

Sve je spremno za novu stolnotenisku sezonu u Pločama. Ove sezone natjecat će se 14 ekipa. U odnosu na lani ove godine nema ekipe Rogotina, Avlije Metković i pločanske ekipe Bold Boys. Nove ekipe su: Čokolino Ploče, Peračko Blato, Komin, Rock n Roll Metković i Reful Ploče.

Ekipe su podijeljene u dvije skupine. Ždrijeb je odlučio da u skupini A budu: STK Stanica Komin, Čokolino, Policija, UOTV Ploče, Hong Kong, Komin i Rock n Roll Metković. Skupinu B čine: Pesticidi, Desne, Peračko Blato, Fiorentina, Reful, CB Luna i Stablina.

Prve četiri ekipe iz svake skupine idu u doigravanje. Poslije prvog kola doigravanja ekipe će razigrati za plasman od 5-og do 8-og mjesta, radi kategorizacije za sljedeće prvenstvo. Prve četiri ekipe odlučit će o raspodjeli medalja.


Očekuje nas vrlo zanimljiva sezona u kojoj će sudjelovati preko 60 igrača. Većina ekipa ima nekoliko odličnih pojedinaca. Naslov prvaka brani ekipa Hong Kong, a velikog rivala dobili su u još jednoj ekipi iz Metkovića – Rock n Roll. Dobro kotiraju i ekipe CB Luna, STK Stanica-Komin i Fiorentina, dok ima novih ekipa koje su totalna nepoznanica.

Sve u svemu, lijepa priča o stolnom tenisu u Pločama nastavlja se i dalje, a veći broj ekipa i veći broj igrača dokaz su da stolni tenis ima budućnost u Pločama i ako se nastavi s ovim intenzitetom, moguće je da od iduće sezone imamo 1. i 2. stolnotenisku Ligu Grada Ploča. Mnogo veće sredine od Ploča ne mogu se pohvaliti s ovako dobrim razvojem stolnog tenisa. STK Ploče, kao organizator ove Lige, želi svim ekipama i svim igračima koji će nastupiti fer i korektno natjecanje i neka pobjedi – najbolji!

Liga počinje 16. listopada, a na slici se nalazi raspored prvenstva po kolima.

14580556_1448338108528003_1093787536_n