Sport

Košarka: Prvi domaći poraz (PLOČE – ADRIATIC 69:80 )

Susretima 8.kola započeo je drugi dio prvenstva Međužupanijske juniorske lige za košarkaše. Učenici trenera Darija Hercega bili su domaćini Adriaticu iz Dugopolja, momčadi koja na svom kontu ima sve pobjede. Najkraće, Pločani su upisali prvi domaći poraz te propustili dobru prigodu nanijeti prvi poraz učenicima trenera Ivana Berama. Konačni rezultat bio je 69:80 u korist gostiju, bez obzira na ovaj poraz Pločani i dalje ostaju u konkurenciji za drugo mjesto u konačnom redoslijedu.

Nakon odličnih 28 minuta i vodstva koje je u pojedinim trenucima iznosilo i +11 Pločani su sve upropastili slabom igrom u završnici treće i posebno tijekom posljednje četvrtine. Razlog pada je jednostavno brzopletost i nepridržavanje trenerovih uputa. U samom početku domaćini su imali malih problema u skoku pod svojim obručem međutim kada su to iskontrolirali i unijeli malo više borbenosti prednost je stalno bila na njihovoj strani. Na poluvremenu bilo je +7 mada smo dojma da je to moglo biti i uvjerljivije. Tijekom treće dionice imali su i najvišu prednost od već spomenitih 11 poena i kada su trebali prelomiti susret u svoju korist počeli su bespotrebno srljati, ići iz pogreške u pogrešku što su gosti znalački kažnjavali te u 30.minuti prešli u minimalno vodstvo, bilo je to osim početnih 0:2 jedino vodstvo gostiju do tada. Posljednjih deset minuta ništa domaćini nisu promijenili u igri, kao da nisu čuli upute svog trenera a brojne pogreške omogućili su gostima mirno privođenje kraju susreta i upisivanje vrijednih bodova.

Kako su Pločani odigrali posljednju četvrtinu najbolje pokazuje ubačenih mršavih šest poena. Iz ovog poraza mogu mnogo naučiti i ako shvate gdje su griješili moglo bi biti dobro do kraja natjecanja.


PLOČE – ADRIATIC 69:80 (23:18, 23;21, 17;28, 6:13)

Dom sportova Ploče. Gledatelja 50. Suci: Damir Basarić i Josip Jurčević (oba Split).

PLOČE: Ivan Jelavić, Karlo Bogunović 2, Ivan Peko 20, Ivo Brajlović 8, Tomislav Kelava 8, Ivan Marević, Ante Štrbić, Luka Vuletić, Emil Jelavić 9, Kristijan Burmaz 2, Anđelo Šetka, Roko Dominiković 16, Mladenko Kramar 4, Ivan Ćulum. TRENER: Darijo Herceg

SLOBODNA BACANJA: Ploče 11 – 15, Adriatic 12 – 25.

TRI POENA: Ploče 4, Adriatic 10.

U 8.kolu domaće pobjede ostvarili su Omiš Galeb protiv splitskog Adriatica, te makarska Amfora protiv Trogira. Slobodna je bila momčad Splita.

REDOSLIJED: Ploče 11 bodova / 7 utakmica, Adriatic Dugopolje 10/5, Amofa 10/6, Omiš Galeb 10/7, Trogir 9/7, Split 8/5, Adriatic Split 5/5.

U sljedećem 9.kolu sastaju se: Ploče – Adriatic Split, Adriatic Dugopolje – Amfora, Trogir – Split, Omiš Galeb slobodan.

koš2Adriatic

Jurica Vukojević