Sport

KOŠARKA: Pločani uvjerljivi (PLOČE – ADRIATIC ST 83:61)

U 9.kolu Međužupanijske lige juniori Ploča ostvarili su novu pobjedu. Na svom parketu učenici trenera Darija Hercega uvjerljivo su slavili protiv splitskog Adriatica (trener Pero Vučica) rezultatom 83:61. Očekivana je to pobjeda koja je mogla na kraju biti izražena i većom razlikom da domaći trener nije većim dijelom treće i cijelu posljednju četvrtinu minutažu povjerio mlađim igračima koji inače igraju manje.

Sve je bilo jasno nakon nekoliko početnih minuta, igralo se u jednom smjeru a Pločani su na veliki odmor otišli s velikih +33 (51:18). Tijekom treće dionice domaćini su došli i do prednost od 40 poena razlike a zatim su gosti do kraja iskoristili činjenicu da su Pločani igrali s najmlađom postavom i uspjeli smanjiti zaostatak na podnošljivih – 22. Gosti iz Splita nalaze se na posljednjem mjestu i jedina su momčad bez pobjede dok su Pločani na drugom mjestu, odmah iza vodećeg Adriatic Dugopolje. U sljedećem kolu Ploče su ponovno domaćin, u goste im stiže Omiš Galeb.

PLOČE – ADRIATIC ST 83:61 (19:10, 32:8, 22:20, 10:23)


Dom sportova. Gledatelja 50. Suci: Damir Basarić i Petar Pepur (oba Split).

PLOČE: Ivan Jelavić, Karlo Bogunović 4, Ivan Peko 18, Ivo Brajlović 20, Tomislav Kelava 11, Ivan Marević 7, Ante Štrbić, Luka Vuletić, Emil Jelavić 17, Kristijan Burmaz 4, Ivan Ćulum, Mladenko Kramar, Anđelo Šetka 2. TRENER: Darijo Herceg

SLOBODNA BACANJA: Ploče 4 – 6, Adriatic ST 5 – 14.

TRI POENA: Ploče 7, Adriatic St 2.

Jurica Vukojević