Sport

KOŠARKA: Pali u završnici (PLOČE – SPLIT 57:73)

Znatno teže od očekivanog Split je slavio u 13.kolu Međužupanijske lige juniora na gostovanju kod oslabljenih Pločana. Konačnih +16 za učenike trenera Domagoja Kujundžića ne oslikava pravi tijek zbivanja na parketu pločanskog Doma sportova. Domaćini, bez kompletne petorke (Burmaz, E. Jelavić, Dominiković, Kelava, Brajlović) ravnopravno se nosio s favoriziranim suparnikom trideset minuta.

Naime, u posljednju dionicu Pločani su ušli sa zaostatkom od pet poena (45:50) a onda fizički pali što su žuti kaznili i na kraju zasluženo pobijedili. Domaćine je nosio i držao rezultatski priključak njihov najbolji pojedinac tijekom cijelog natjecanja Ivan Peko. U napadačkom dijelu pomoć je donekle imao u Karlu Bogunovića, nedostajao je još jedan rasploženi pojedinac za eventualno iznenađenje. Imali su domaćini problema s obrambenim skokom, viši i fizički jači Splićani znali su to iskoristiti, posebno u posljednjoj četvrtini. U redovima Splita igrao je i član njihove prve momčadi Mate Kalajžić, uz njega dopao se Leo Čizmić.

U sljedećem, 14.kolu, Pločani gostuju u Trogiru kod istoimenog domaćina (srijeda 05.ožujka).


PLOČE – SPLIT 57:73 (15:17, 13:16, 17:17, 12:23)

Dom sportova. Gledatelja 50. Suci: Damir Basarić i Josip Jurčević (oba Split).

PLOČE: Ivan Despot, Karlo Bogunović 12, Ivan Peko 41, Anđelo Šetka, Ivan Marević, Ante Štrbić, Luka Vuletić, Ivan Jelavić, Ivan Ćulum, 1, Josip Nikolac, Mladenko Kramar 3. TRENER: Darijo Herceg

SLOBODNA BACANJA: Ploče 12 – 21, Split 17 – 30.

TRI POENA: Ploče 3 (Bogunović 2, Peko), Split – .

 

košarka2Split

Tekst i slike: Jurica Vukojević