Sport

Košarka: Novi poraz kadetkinja (PLOČE – SALONA 57:69)

U 12.kolu Međužupanijske košarkaške lige za kadetkinje sastav Ploča bio je domaćin vršnjakinjama Salone iz Solina. Očekivala se i priželjkivala prva pobjeda učenica trenera Zorana Lončara međutim ipak će morati pričekati na to slavlje. U prvom dijelu prvenstva male Pločanke nes(p)retno su izgubile u Solinu s jednim poenom razlike, pobjedničke poene domaće su postigle u posljednjoj sekundi.

Ovoga puta pitanje pobjednika riješeno je puno prije kraja susreta, gošće su imale stalnu rezultatsku prednost koja je na kraju treće četvrtine iznosila nedostižnih 19 poena. U posljednjih deset minuta domaće su ipak uspjele ublažiti poraz na podnošljivih minus 12, tu posljednju dionicu Ploče su dobile rezultatom 21:14. Uz izostanak nekoliko igračica razloge poraza treba tražiti u slabom ulasku u susret, nedovoljnjoj koncentraciji i očajnom obrambenom skoku.

Pred Pločankama su još dva nastupa, gostovanje u Vodicama kod vodećeg sastava natjecanja te domaći susret protiv Poljice Podstrana. Još su u konkurenciji Split, Šibenik, Ragusa (Dubrovnik).


PLOČE – SALONA 57:69 (15:23, 13:14, 8:18, 21:14)

PLOČE: Lee Korljan 11, Lorena Sarajlić 31, Tea Franić 10, Anđela Sinković 1, Angela Šendo 2, Katarina Lončar 2, Alba Sarajlić, Anamarija Zmijarević, Katarina Talijančić, Josipa Krilić. TRENER: Zoran Lončar

 kk žene

Jurica Vukojević