Sport

KOŠARKA: Kasno se probudili (TROGIR – PLOČE 56:53)

Za razliku od prethodnog susreta kada su na svom parketu protiv favoriziranog Splita bili ravnopravni tri četvrtine a onda u završnoj pali sada su Pločani na gostovanju kod Trogira spavali trideset minuta te sve to pokušali ispraviti u posljednjoj dionici. I skoro uspjeli sve preokrenuti u svoju korist. Ali očito kasno su se probudili i na kraju minimalno izgubili od učenika trenera Ante Bilića.

Kako je to katastrofalno izgledalo u tri dijela susreta najbolje pokazuje podatak da su u tom razdoblju Pločani postigli 26 poena, jedan manje nego u samoj posljednjoj četvrtini (27). Veći dio susreta učenici trenera Darija Hercega radili su protiv sebe, bilo je tu previše brzopletosti i nerezonskih poteza što su Trogirani mirno kažnjavali i u završnih deset minuta ušli s prednošću od 21 poena.

Odlična i furiozna završnica nije bila dovoljna za potpuni preokret. Ponovno momčad Ploča nije bila kompletna, nedostajali su Bogunović, Kelava i Dominiković.


TROGIR – PLOČE 56:53 (12:10, 17:8, 18:8, 9:27)

Dvorana Vinko Kandija u Trogiru. Gledatelja 50. Suci: Josip Jurčević i Frane Mjeda (oba Split)

PLOČE: Ivan Despot, Ivan Peko 23, Ivo Brajlović 13, Ivan Marević, Ante Štrbić, Luka Vuletić, Emil Jelavić 11, Kristijan Burmaz 6, Ivan Ćžulum, Anđelo Šetka, Mladenko Kramar, Ivan Jelavić. TRENER: Darijo Herceg

SLOBODNA BACANJA: Trogir 9 – 14, Ploče 5 – 11.

TRI POENA: Trogir 2, Ploče 6.

Tekst i slika: Jurica Vukojević