Sport

Košarka: Juniori na kraju četvrti

Susretom u Trogiru i minimalnim porazom juniori KK Ploče okončali su natjecanje u Međužupanijskoj ligi u konkurenciji sedam momčadi iz Splitsko – dalmatinske i Dubrovačko – neretvanske županije.

Naslov prvaka zaslužili su juniori Adriatica koji su svoje domaće susrete igrali u Dugopolju, a nakon dvanaest odigranih kola Pločani su natjecanje završili na četvrtom mjestu (5 pobjeda, 7 poraza) sa 17 osvojenih bodova. Isti bodovni učinak imaju i momčadi Trogira i Omiš Galeba ali učenici trenera Darija Hercega nalaze se ispred njih zbog boljeg omjera u međusobnim susretima (Ploče +18, Trogir + 6, Omiš Galeb – 24). Prvi dio natjecanja Pločani su odigrali znatno bolje nego nastavak, 4 – 2 bio je omjer pobjeda i poraza u prvom dijelu dok su u nastavku ostvarili samo 1 pobjedu iako su imali povoljniji raspored.

Razlog padu u nastavku prije svega treba tražiti u odnosu pojedinih igrača prema obvezama, dio njih jednostavno je izostajao uz opravdanja i alibije koji ne piju vode. Jedini koji je uz Mladenka Kramara  odigrao svih 12 susreta, ujedno najbolji pojedinac, je kapetan Ivan Peko. S 304 postignutih poena  (25,5 u prosjeku) Peko je u samom vrhu liste strijelaca lige. Vrijedi pohvaliti trud Emila Jelavića koji studira u Splitu a izostao je samo sa jednog susreta. Na 12 susreta Pločani su postigli 812 poena (67,66 u prosjeku) a primili su 798 (66,50) što znači da su na kraju ipak imali + 14, pozitivnu koš razliku.


Najbolje igre pružili su protiv juniora prvoligaša Splita (porazi 72:68 i 73:57) a osnovno obilježje njihovih igara bile su velike oscilacije tijekom susreta. Da je bilo više koncentracije i slušanja uputa trenera na svom kontu mogli su bez problema imati najmanje još tri pobjede.

Čak 18 igrača upisano je u zapisnike 12 susreta, evo njihovih imena i učinka: Ivan DESPOT 2, Karlo BOGUNOVIĆ 24, Ivan PEKO 304, Ivo BRAJLOVIĆ 111, Ivan MAREVIĆ 15, Luka ŠUNJIĆ 0, Emil JELAVIĆ 112, Ivan JELAVIĆ 0, Mladenko KRAMAR 18, Kristijan BURMAZ 64, Ante ŠTRBIĆ 2, Tomislav KELAVA 90, Roko DOMINIKOVIĆ 58, Ivan ĆULUM 3, Ante MARKOTA 0, Luka VULETIĆ 0, Anđelo ŠETKA 7, Josip NIKOLAC 0.

Jurica Vukojević